Львівські митники викрили оборудку з експортом лісоматеріалів

19:00 24 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: lv.minrd.gov.ua

Під час огляду вантажу в працівників митниці виникли сумніви щодо законності здійснення вказаної експортної операції у зв’язку з можливим декларуванням товару не своїм найменуванням або шляхом надання одним товарам вигляду інших.

«Спробу незаконного експорту понад 18 кубів пиломатеріалів з дуба припинили вчора на одному з прикордонних митних постів Львівської митниці», – повідомили сьогодні, 24 лютого, «Щоденному Львову» в прес-службі обласного управління ДФС, де також розповіли подробиці:

«У зону митного контролю на виїзд з України прибув вантажний автомобіль під керуванням громадянина України. Для здійснення митного контролю водій фірми перевізника подав інспектору митного поста товаросупровідні документи, згідно з якими підприємець з Тернопiльщини на адресу литовського підприємства переміщував «Пиломатеріали необрізні з дуба» загальним об'ємом 18,3 кубометра.

Під час огляду вантажу в працівників митниці виникли сумніви щодо законності здійснення вказаної експортної операції у зв’язку з можливим декларуванням товару не своїм найменуванням або шляхом надання одним товарам вигляду інших. І тому для встановлення відповідності приналежності товару до його задекларованого найменування було залучено експертів.

За результатами експертного дослідження встановлено, що, згідно з сертифікатом про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій та наближеного об'ємного виходу, можливо отримати всього 12,780 кубометра, а не 18,3 кубометра. Також розмірні характеристики пиломатеріалів за шириною та довжиною не відповідають задекларованим.

Зокрема, виявлено дошки завширшки понад 50 сантиметрів і довжиною 310 сантиметрів. Це свідчить про те, що ці дошки не можуть бути випиляні з круглих лісоматеріалів, як подано в сертифікаті походження, максимальний діаметр яких становить 47 сантиметрів та довжина 300 сантиметрів.

Отже, підприємець вчинив дії, спрямовані на переміщення товару з приховуванням від митного контролю, шляхом завантаження товару, відомості про які інші, ніж зазначені у товаросупровідних документах, наданих відправником після завантаження товару в автомобіль. Подані до митного контролю документи містять неправдиві дані щодо технічних характеристик товару. За ознаками частини 1 статті 483 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил, товар затримано і передано на склад митниці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів