Блокування пункту перепуску Медика-Шегині: нові дати протесту, кого пропускатимуть

02:01 18 листопада 2023 р.

Фото до новини


Фото: EPA-EFE/Darek Delmanowicz

Блокування ПП Медика-Шегині відтерміновано на два дні.

На сторінці уряду гміни Медика розміщено нову інформацію про блокування пункту перепуску Медика-Шегині, пише DailyLviv.com.

"Громадське зібрання буде організовано з 23 листопада 2023 року до 26 листопада 2023 року з 9:00 до 20:00. Місце зустрічі: пішохідний перехід — ДК 28 (біля залізничного віадука — в'їзд на Медику)", - йдеться в повідомленні.

У попередньому повідомленні, якого вже немає на сайті уряду гміни, йшлося про інші дати — з 21 до 26 листопада.

Крім того, на сторінці "Клуб радних гміни Медика" з'явилася інформація про зустріч з організаторами протесту.

З цієї інформації випливає, що в Україну пропускатимуть службовий, легковий транспорт, транспорт з гуманітарною допомогою та автобуси."

Нагадаємо, блокада польсько-українського кордону триває з 6 листопада. Передусім польські перевізники вимагають повернення дозволів для українських водіїв і вимагають вилучити польські автівки з електронної черги, а також поза чергою випускати з території України порожні польські вантажівки.

Польські перевізники заблокували рух вантажівок на трьох пунктах пропуску на польсько-українському кордоні з 6 листопада. Йдеться про пункти пропуску «Гребенне – Рава-Руська», «Корчова – Краківець», «Дорогуськ – Ягодин».

Відтак черга транспортних засобів на польсько-українському кордоні сягнула майже 40 кілометрів

Читайте також: У кабіні вантажівки знайшли тіло українського водія, який не зміг повернутися додому через блокування кордону

11 листопада, на прохання підкарпатського воєводи та кризової групи, офіцери поліції супроводили українські машини на термінал. Колони складалися з 25 автомобілів у кожній і прямували до автостради А4 (відкрита лише для легкових автомобілів), а потім просто до прикордонного переходу Корчова-Краківець.

Представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України 13 листопада провели зустріч на кордоні з представниками польської сторони для розблокування пунктів пропуску. Але вона не дала результатів.

16 листопада вперше заблокували кордон з Україною словаки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів