Бізнес закликає владу уникнути жорсткого локдауну, який спричинить холодну зиму, - ЕВА

11:44 11 листопада 2020 р.

Фото до новини

У медіа почала поширюватись інформація про можливе посилення карантинних обмежень та введення карантину «вихідного дня» і сьогодні, 11 листопада, на засіданні Уряду, імовірно таке обмеження може бути прийнято.

ЕВА надіслала DailyLviv свою позицію з цього приводу.

На переконання бізнес-спільноти, державі потрібен план, що складається з розумних кроків, базується на світових практиках і накопиченому досвіді. Водночас, необхідні чіткі та зрозумілі адаптивні кроки взаємодії з бізнесом, а не жорсткі тотальні обмеження, аби підтримати і економічне здоров’я країни, в тому числі. На переконання ж спільноти, жорсткий локдаун, і закриття більшості бізнесів на вихідні принесуть більше шкоди, ніж користі.

Бізнес-спільнота вкотре наголошує, варто розглядати кілька шляхів врегулювання ситуації та забезпечувати, наскільки це можливо, баланс здоров’я населення та економічного здоров’я.

«...Влада має бути більш проактивною – як в питанні протидії поширення вірусу, так і в питаннях підтримки населення та бізнесу. Адже наразі, на жаль, цього не відчувається», - наголосила виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев’янко.

Рівень економічної активності у вихідні є достатньо високим. Тож тотальне закриття на вихідні може боляче вдарити по підприємцях, а для декого – стати фінальною крапкою в роботі. Водночас, наразі компанії досить свідомо підходять до ситуації з COVID-19, до прикладу, виявляючи захворювання на підприємстві – встановлюють превентивні заходи, аби мінімізувати поширення, запроваджують принцип самоізоляції для тих, хто, імовірно, контактував із хворим. Запроваджують особливі правила та заходи безпеки при роботі з клієнтами, тощо.

Тож бізнес закликає уникнути жорсткого локдауну в країні та підходити до прийняття будь-яких рішень в  цьому контексті з точки зору довгострокового, стратегічного планування та адаптивності. Крім того, слід не лише встановлювати правила, але й якісно контролювати їх дотримання – як населенням, так і бізнесом, що є прямою відповідальністю Нацполіції та наразі далеко не завжди виконується належним чином.

EBA сподівається, що бізнес почують, адже жорсткого локдауну країна не витримає і,  цілком імовірно, на нас може очікувати кризова та «холодна» зима.

11 листопада у Львові протестуватимуть готельєри, ресторатори, підприємці торгової сфери та послуг

Карантин вихідного дня - це абсурд,- мер Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів