Бензовози їдуть в Україну окремими смугами: хто в черзі

14:38 16 липня 2022 р.

Фото до новини

Біля трьох найбільших пунктів перетину на Львівщині на оформлення очікують від 100 до 150 ваговозів.

Про це повідомила Державна прикордонна служба, пише Dailylviv.com.

У зв’язку з призупиненням в Україні морського сполучення і авіаційних перевезень внаслідок російської агресії, навантаження на пункти пропуску на західних рубежах зросло в рази. У середині червня біля кордонів утворилися черги з вантажівок. На Львівщині вони становили 400-500 машин біля «Краківця» і «Шегинь», поблизу «Рави-Руської» – близько 1000. Найдовшою була черга ваговозів з України до Польщі перед «Ягодином», що на Волині – понад 2500 транспортних засобів.

З метою покращення транскордонного руху і логістики на напрямку Україна – ЄС було започатковано проєкт «Відкритий кордон». Він передбачив реконструкцію інфраструктури наявних пунктів пропуску (включно з під’їзними дорогами), побудову нових пунктів, запровадження спільного прикордонно-митного контролю з державами-сусідами.

Вже 20 червня ц.р. у рамках проєкту було відкрито рух оновленим пунктом пропуску «Краківець–Корчова», що на кордоні з Польщею.

Завдяки зусиллям і заходам, вжитими прикордонниками і митниками обох сторін, а також збільшенню кількості смуг для руху вантажівок з 4-х до 10-ти та створенню додаткового терміналу для оформлення легкового транспорту і автобусів, за перший тиждень кількість пропущених вантажівок на виїзд до Польщі збільшилася майже на 40%. Час очікування на оформлення зменшився, подекуди, з тижня до однієї доби.

Наразі біля трьох найбільших пунктів перетину на Львівщині на оформлення очікують від 100 до 150 ваговозів.

27 червня було реорганізовано рух через «Ягодин», де дозволили слідувати лише вантажному транспорту з повною масою понад 7,5 тонни і рейсовим автобусам. Крім того, оформлення вищевказаних категорій транспорту було розпочато на 21 смузі руху – раніше їх було 14. Також відокремили смуги для руху автомобілів без вантажу. Таким чином за перший тиждень після коригування руху через «Ягодин» проїхало майже 9 тисяч вантажних автомобілів, що на 20% більше порівняно з попереднім тижнем. Черга, яка сягала 2500 вантажівок, наразі складає близько 150 машин.

Ще одним кроком задля пришвидшення транскордонного руху стало відкриття руху для вантажівок з повною масою до 7,5 тонни через «Устилуг» і «Грушів». Починаючи з 15 червня через зазначені пункти прослідувало в обох напрямках понад 4 400 вантажівок.

Зазначимо, що з урахуванням дефіциту пального в Україні, пріоритет у пропуску надається бензовозам, які прямують окремими смугами.

Які черги на виїзд з Польщі, - ПР

Один із західних пунктів пропуску на кордоні обслуговуватиме лише бензовози

Нові обмеження: ввезення автомобілів дозволили лише в одному пункті пропуску на Львівщині

Де ліпше перетинати кордон з легковиками і вантажівками, - начальник ЛОВА

Найшвидша митниця: уряд максимально спростив усі митні процедури

На кордоні поза чергою пропускають бензовози, які їдуть в Україну з пальним і за пальним в ЄС (відео)

Пальне з Європи, яке подорожчає, на Львівщині купуватимуть з коліс

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів