Бази для атак Криму: Україна повернула контроль над вежами Бойка

15:39 11 вересня 2023 р.

Фото до новини

Це газовидобувні платформи, розташовані в Чорному морі, неподалік від окупованого Криму.

Про це інформує ГУР,  пише Dailylviv.com.

На думку експертів, вони мають стратегічне значення і можуть бути використані для відновлення контролю в Чорному морі та над окупованим півостровом.

За даними української військової розвідки - саме українські підрозділи провели низку операцій і відновили контроль над видобувними платформами, які росіяни використовували, зокрема, як базу для гелікоптерів та радіолокаційних станцій.

Для захоплення видобувних платформ сили оборони мали використовувати, зокрема, десантні катери. Про бої в районі «веж Бойка» повідомлялось вже кілька тижнів.

Як нещодавно зазначив військовий експерт Давид Гендельман в ефірі 24 телеканалу, платформи є хорошими базами для подальших атак у напрямку Криму.

За його словами, це об'єкти, які з військової точки зору можна розглядати як невеликі острови, на яких можна розмістити бази радіолокаційної розвідки, а також пускові установки ракет для завдання ударів по російських військових кораблях. Він додав, що там також можуть бути розгорнуті вертолітні майданчики і використовуватися як бази для подальшого десантування. Росіяни контролювали «вишки Бойка» з 2015 року.

ЗСУ завдали ракетного удару по бурових платформах у Чорному морі, які росіяни захопили у 2014-му

На території окупованого Криму висадився український десант

ЗСУ вразили російський літак в Чорному морі (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів