ЗСУ можуть вражати військові цілі на всій території Криму

10:22 19 липня 2023 р.

Фото до новини

У ніч на вівторок на військовому полігоні в Кіровському районі Криму почалася пожежа, яка призвела до детонації складу з боєприпасами.

Окупаційна місцева влада перекрила федеральну трасу «Таврида» і повідомила про евакуацію понад 2 тисячі осіб. За даними місцевих пабліків та деяких військових телеграм-каналів, полігон був обстріляний. Якщо пожежа почалася внаслідок удару ЗСУ, це свідчить про те, що Україна тепер може завдавати ударів по військових об'єктах на всій території півострова. Таку гіпотезу висловив ТК "Агенство Новини", пише Dailylviv.com

Місцева влада не назвала причини пожежі. "Причини займання на полігоні в Кіровському районі встановлять слідчі органи", - заявив так званий керівник окупаційної влади у Криму Сєргєй Аксьонов.

Проте місцевий телеграм-канал «Кримський вітер», де з'явилися перші повідомлення про те, що сталося, писав, що вибухи на полігоні почалися після прильотів.

Проросійські військові блогери пишуть, що удар по полігону міг бути завданий ракетою. По складу могли влучити з українського комплексу "Гром-2" або ракетами Storm Shadow.

Після цього пожежа почалася на складі боєприпасів, а місцеві жителі впродовж двох годин чують вибухи. Baza уточнює, що вибухи почалися близько 4:30 ранку і тривають понад три години.

Аксьонов повідомив про перекриття траси «Таврида» в районі пожежі. Крім того, з чотирьох сіл поряд з полігоном — Кринички, Айвазовське, Абрикосівка, Привітне — планується евакуювати понад 2 тисячі осіб.

Росія в ніч на вівторок також другий день поспіль завдала удару по Одесі, внаслідок атаки було пошкоджено кілька будівель. Також про удари ракетами та безпілотниками повідомляють у Києві, Житомирській, Дніпропетровській та Херсонській областях. 

З початку війни Росії кілька разів доводилося перебудовувати логістику через розширення можливостей ЗСУ. Вперше – коли Україна змогла завдавати ударів по складах та логістичних центрах після постачання систем HIMARS влітку минулого року. Після того, як ЗСУ змогли затопити флагман Чорноморського флоту крейсер "Москва", Росії довелося відвести флот від українських берегів. Наприкінці минулого року Україна змогла вдарити морськими безпілотниками по Севастополю. Після цього повідомлялося про відведення підводних човнів з цього міста.

Навесні Україна вперше отримала західні далекобійні ракети – Великобританія поставила Києву Storm Shadow з дальністю до 250 км. Пізніше про постачання Києву французького аналога британських ракет повідомила влада Франції. За допомогою далекобійних ракет Україна, зокрема, змогла дотягнутися до військових об'єктів у Луганську, який з початку війни майже не обстрілювали.

Навіть боєприпаси у Криму тепер уже проти рашистів

Міноборони України прокоментувало вибухи і пожежу у Криму з гумором

Вибухи в Криму: дим над військовим аеродромом (відео)

ЗСУ завдали ракетного удару по бурових платформах у Чорному морі, які росіяни захопили у 2014-му

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів