500 атомних бомб за 105 секунд: ефект двох землетрусів у Туреччині (відео)

12:26 11 лютого 2023 р.

Фото до новини

Вивільнена землетрусом магнітудою 7,7 бала енергія мала ефект 500 атомних бомб, заявив науковець.

Про це повідомляє Sabah, пише Dailylviv.com.

Надійшли заяви AFAD (Управління з ліквідації наслідків стихійних лих і надзвичайних ситуацій) щодо землетрусів, які сталися один за одним у Кахраманмараші.

Генеральний менеджер зі зниження ризиків AFAD Орхан Татар заявив, що тривалість першого землетрусу становила 60 секунд, а другого – 45 секунд. 

За його словами, область тремтіла близько 2 хвилин. 

"Ми зіткнулися з катастрофою, яка значно перевищує те, що ми очікували», - сказав Орхан Татар. - Вивільнена землетрусом магнітудою 7,7 бала енергія мала ефект 500 атомних бомб".

Довідково

Землетрус магнітудою 7,7 бала за шкалою Ріхтера стався в Пазарджику, Кахраманмараш, о 04:17 6 лютого 2023 року. Загалом сталося 1330 землетрусів, включаючи землетрус магнітудою 7,6 бала, який вразив Ельбістан.

Згідно з первинною інформацією,  17 134  людини загинули і  70 347  осіб отримали поранення.  З постраждалих від землетрусу районів евакуювали 30 360 осіб.

За останньою інформацією загинуло від наслідків землетрусу понад 23 тисячі осіб.

Туреччина посідає третє місце у світі за кількістю постраждалих від землетрусів і восьме – за загальною кількістю постраждалих. Щороку країна переживає принаймні один землетрус силою 5 балів, що робить правильне управління та координацію катастроф надзвичайно важливим.

Від землетрусу в Туреччині та Сирії загинули щонайменше 12 тисяч осіб

Туреччина змістилася на південний захід через 150-кілометровий розлам: катастрофічні наслідки землетрусу

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів