25 броньовиків FV103 Spartan і FV432 від СКУ вже в Україні

12:31 9 березня 2023 р.

Фото до новини

25 британських броньованих машин прибули до України завдяки ініціативі Світового Конґресу Українців (СКУ) Unite With Ukraine.

Всі 25 броньовиків FV103 Spartan і FV432 перетнули кордон і вирушили в ті частини, де вони зараз найпотрібніші. Про це Dailylviv.com повідомили зі СКУ.

«Цю закупівлю ініціював СКУ спільно з командуванням Сил територіальної оборони ЗСУ в жовтні 2022 року», – заявив директор #UnitewithUkraine СКУ Андрій Потічний, який працює в Україні з початку березня 2022 року.  «Наскільки мені відомо, це найбільша одночасна партія поставки броньованих і гусеничних евакуаційних машин міжнародною неурядовою організацією з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну», – сказав він.

За словами офіцера командування ТрО Олександра Музики, ця техніка надважлива, «оскільки вона дасть можливість не тільки виконувати оперативні завдання, а також виконає функції медичної евакуації як цивільного населення, так і військовослужбовців у разі термінової необхідності».

«Зараз всі українці світу об’єдналися проти тої навали, яка існує сьогодні. Я хотів би висловити слова вдячності всім, хто підтримує та буде підтримувати Територіальну оборону!» – подякував світовому українству Командувач Сил територіальної оборони ЗСУ Ігор Танцюра.

Загалом на пожертви людей та організацій з усього світу СКУ придбав двадцять п’ять броньованих машин, у тому числі дванадцять Spartan FV103, сім 432 APC, два 434 APC, один Spartan SPA8, один Spartan SPA017 та два FV104 Samaritan.   #UnitewithUkraine вже планує наступну глобальну збірку та аукціон для фінансування закупівлі ще 25 броньованих машин для евакуації персоналу. 

FV103 Spartan – це гусеничний бронетранспортер британської армії. Легка, швидка та маневрена машина, яка може перевозити до семи осіб. Міцний зварний алюмінієвий корпус з товщиною до 60 міліметрів цього БТР здатен захистити військових від уламків та великокаліберних куль.  FV432 з моменту своєї появи на озброєнні став найпоширенішим броньовиком, який використовувався для транспортування піхоти на полі бою. Ця бронемашина здатна перевозити до дванадцяти осіб. 

Світовий Конґрес Українців у рамках своєї ініціативи #UniteWithUkraine передав понад 40 000 000$ допомоги для ЗСУ та продовжує збирати кошти на підтримку України.

Канада надасть ЗСУ 200 броньованих машин Senator

Броньовані машини швидкої допомоги прибудуть з Ізраїлю в Україну

Пентагон розглядає можливість відправлення в Україну бронемашин Stryker - ЗМІ

Британія скеровує в Україну броньовані машини Mastiff

Анонімний підприємець-військовослужбовець придбав вісім австрійських броньованих машин

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів