120 переселенців у Львові поселять у триповерховому будинку на вул. Замарстинівській

19:11 7 вересня 2022 р.

Фото до новини

У Львові розпочали підготовчі ремонтні роботи на одному з комунальних об’єктів, де в подальшому зможуть проживати внутрішньо переміщені особи.

Про це інформує перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, пише Dailylviv.com.

«Йдеться про один з колишніх оздоровчо-лікувальних закладів у Львові, що на вул. Замарстинівській. Цей заклад матиме унікальну особливість, бо окрім проживання, люди зможуть отримати тут медичний супровід і догляд, адже приміщення закріплене за Другим методоб’єднанням Львова», -  зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови. 

На території є кілька приміщень, але для проживання внутрішньо переміщених осіб наразі розглядають найбільшу будівлю - триповерховий будинок, у якому зможуть комфортно проживати приблизно 120 осіб. Вода, газ, світло - усі мережі проведені до приміщень, їх залишилось під'єднати. А також зробити ремонти в самому будинку.

«Передусім, сюди селитимуть ті сім'ї, які потребують допомоги в інклюзії. Маємо три поверхи. На кожному будуть санвузли, кімнати для проживання, а також плануємо загальну кухню на кожен поверх», - розповідає Андрій Миськів, в.о. генерального директора Другого територіального медичного об'єднання (ТМО) у Львові.

Силами міста тут вже вивезли сміття, почистили територію від чагарників і обстежили приміщення. Всі інші роботи реалізовуватимуть за кошти міжнародних донорів.

Переселенці живуть у школах: на Львівщині бракує житла для ВПО

Міністр освіти повідомив, скільки дітей ВПО зараховано до львівських шкіл і садочків

Благодійний фонд пропонує будувати 4-6-поверхові будинки на Львівщині на готовій інфраструктурі

Львівщина запропонувала уряду 1200 квартир, які можна викупити для переселенців

Садовий уже дає землю під будівництво житла для біженців

Мерія Львова хоче будувати швидкі котеджні містечка за німецькими і турецькими технологіями

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів