11 з 54 родин медиків, які померли від коронавірусної хвороби, отримали на Львівщині страхові виплати

13:30 22 березня 2021 р.

Фото до новини

З початку пандемії до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області надійшло 4 778 повідомлень про клінічно підтверджені випадки захворювання медичних працівників на COVID-19. З них 54 випадки - смертельні.

Розслідування завершено по 2 581 випадку, 348 з них визнано пов'язаними з професійною діяльністю. 15 з них – смертельні.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

Нагадаємо, зв'язок інфікування медика із виробництвом визначає комісія із розслідування, що створюється територіальними органами Держпраці (у випадку смерті) та роботодавцем (у інших випадках), висновок комісії залежить від висновків епідрозслідування МОЗ і діагнозу профпатолога.

Працівники управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області працюють із кожним з медичних працівників або членів їх родин, чиї випадки інфікування визнано пов'язаними з виробництвом, з метою допомогти зібрати необхідні документи, визначені порядком КМУ.

Державні страхові виплати у розмірі 1,576 млн грн управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області профінансувало для родин 11 померлих від коронавірусної хвороби медичних працівників.

Члени родин одинадцяти померлих від профзахворювання на COVID-19 працівників отримали від управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області одноразові допомоги відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування у розмірі 219, 7 тис. грн (227 тис.  грн, якщо страховий випадок настав після 01.12.2020).

Щомісячну страхову виплату у разі смерті медика призначено для восьми членів сім’ї та батьків померлого на загальну суму 251,9 тис. грн.

Для двох медичних працівників, які отримали стійку втрату працездатності, управлінням призначено за кошти Фонду соціального страхування України одноразові допомоги та щомісячні страхові виплати пожиттєво.

Впродовж пандемії управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області прийнято для оплати лікарняні листки на суму 2,1 млн грн для компенсації втраченого заробітку 313 медикам, які захворіли на COVID-19 внаслідок виконання професійних обов’язків.

Усі страхові виплати для медичних працівників і членів їх родин здійснюються в оперативному режимі після належного оформлення відповідних документів, які є підставою для виплат.

Для боротьби з пандемією у Львові зголосилось майже 340 медиків, - мер

У Львівській області відкриють у сім разів більше пунктів щеплень від коронавірусу

Географія захворюваності на Львівщині на COVID-19: найбільше у Львівському і Дрогобицькому районах

Хворі з коронавірусом у лікарнях Львівщини: статистика

Львівщина утримує абсолютне лідерство в Україні за кількістю нових хворих на ковід

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів