Для боротьби з пандемією у Львові зголосилось майже 340 медиків, - мер

10:08 22 березня 2021 р.

Фото до новини

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів про кількість лікарів, які зареєструвались до єдиної бази для боротьби з пандемією, та про долю сімейних лікарів тих закладів, які використовуватимуть для тимчасових госпіталів.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Кількість людей із Covid-19, які потребують госпіталізації, збільшується. Станом на суботу в Львівській області було госпіталізовано 338 хворих з коронавірусом, день перед тим — 224. Тобто ми прекрасно розуміємо, що якщо така динаміка продовжуватиметься, то нам треба запас лікарів. Тому ми звернулися до всіх, хто хоче долучитись до цієї справи. Станом на сьогодні 300 медиків зареєструвалось онлайн, ще 43 зателефонували на Гарячу лінію міста. Це і лікарі, які мають відповідну освіту, але працюють в іншій сфері, і люди з нашої та інших областей. Тобто ми вже маємо сформований хороший резерв. Зараз відділи кадрів наших профільних лікарень, які займаються хворими з Covid-19, починають проводити співбесіди, обговорюють з ними умови праці.

Щодо сімейних лікарів, які звільнили приміщення для додаткових госпіталів, то ми маємо до них велику повагу, адже вони перші, до кого звертаються хворі, але треба розуміти, що коли така велика динаміка захворюваності, то нам банально потрібні місця для госпіталізації. Для цього нам необхідні приміщення наших поліклінік. Так, в приміщенні на вул. Мазепи вже проводять відповідні ремонтні роботи, і там планується розмістити близько 350 ліжок для пацієнтів з коронавірусом. Натомість ми домовилися з власником приватного нового приміщення, що є поруч з цією поліклінікою, що ми зробимо там сучасну амбулаторію сімейної медицини. Тобто сімейні лікарі отримають значно кращі умови для праці, ніж мали. Коли пандемія коронавірусу закінчиться, ми фактично будемо мати приміщення подвійного підпорядкування. Ми не знаємо, що нас чекає в майбутньому, але ми вже будемо мати багато запасних ліжок, обладнаних киснем", — розповів мер Львова.

Львівщина утримує абсолютне лідерство в Україні за кількістю нових хворих на ковід

У Львові критично не вистачає медпрацівників для боротьби з пандемією. Обіцяють гідну фінансову винагороду

У поліклініці на вул. Мазепи розгортають тимчасовий госпіталь для хворих на коронавірус

Для боротьби з пандемією у Львові зголосилось майже 340 медиків, - мер

Covid-19: в Івано-Франківську не встигають копати могили

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів