Жодної підтримки від області не було,- спортсменка зі Солонки буде бігати під італійським прапором

21:20 9 березня 2021 р.

Фото до новини

Відома українська легкоатлетка Софія Яремчук підтвердила зміну громадянства. Тепер вона буде виступати під італійським прапором,

Про це інформує НОК у Львівській області, пише Dailylviv.

Софія Яремчук 6-го березня святкувала перемогу в Римі на міжнародних змаганнях "Roma Riparte-Riparti Roma". Уродженка Солонки, що біля Львова, виграла 10-кілометровий забіг серед жінок. Італійський сайт FIDAL Lazio, інформуючи про перемогу Софії, повідомив, що вона нещодавно отримала італійське громадянство.

"Так, це правда - нещодавно я отримала італійське громадянство. Ще до чемпіонату світу в Гдині я мріяла пробігти марафон за нормативом і потрапити в національну команду України. Але в кінці січня мені довелося зробити вибір. Це був непростий крок для мене і дуже обдуманий. Хочу зазначити, що я вже багато років тренуюся в Італії, тут живе моя мама.

Щодо того, що я є членом основного складу національної збірної України (наказ Мінмолодьспорту від 28 грудня 2020 року №2817 - Авт.), то це не так. Я ніколи не мала контракту з нашою національною збірною. Так, тільки після чемпіонату світу мені запропонували пів ставки в збірній України з нового 2021 року, але мені довелося відмовитися у зв’язку з уже прийнятим рішенням.

Жодної підтримки від області за всі роки моєї спортивної кар’єри в мене не було. Всі тренувальні збори за кордоном та підготовку до чемпіонату світу з напівмарафону я проводила за власні кошти і завдяки допомозі мого клубу "Acsi Italia Atletica" і мого тренера Фабіо Мартеллі, яким я дуже вдячна.

У зв’язку з пандемією я залишилася не в найкращому становищі - тому що всі комерційні змагання були відмінені. Щодо виступів на змаганнях за Україну, поки не можу дати чіткої відповіді. Ми будемо розмовляти з юристами і World Athletics",- прокоментувала ситуацію Софія Яремчук.

Львівські команди програють в УПЛ з однаковим рахунком: і в гостях, і вдома

Веслувальна база «Добротвір» стала олімпійською

Чемпіонкою світу з фітнес-бікіні стала 30-річна львів‘янка Оксана Бригідир

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів