Запорожець зі Львова фінішував у гірському ретроралі Монте-Карло Класик: як це було

11:54 1 лютого 2022 р.

Фото до новини

Уперше за 111 років українці на українських авто взяли участь у найцікавіших ретроралі високими Альпами і Монако та успішно фінішували.

Про це Dailylviv.com повідомив журналіст, львів'янин Євген Кравс, який разом з дружиною Світланою у складі української команди на власному "Запорожці" брав участь у гірському ретроралі "Монте-Карло Класик".

"Не віриться але, факт: ми  вдало фінішували! Високі Альпи вдалося здолати! Було дуже тяжко: 6-7-кілометрові підйоми засніженими серпантинами для маленького "Запорожця" - надзвичайно екстремальне завдання. Але ТРИ українських "Горбатих вужики" і київський "вухастик"  ЗАЗ-966 дісталися фінішу",- повідомив Євген Кравс, пише Dailylviv.com.

Він висловив жаль з приводу того, що чернівецький жіночий екіпаж проїхав всього 140-кілометровий шлях і зламався та пояснив причину невдачі:

"Екстремальне завдання. Засніжені перевали, круті підйоми, несподівані розв’язки руху. Мабуть, через ці труднощі ралі привертає увагу автоекстремалів. Потужний вітер, сніг і холод".

Євген Кравс наголосив, що таке випробування уперше випало українцям.

"Уперше українці на українських малолітражках кинули виклик европейській автомобільній ретроеліті. І не спасували. Ми - на фініші. Славам Україн!"- наголосив Євген Кравс.

Львівський екіпаж подолав трасу завдовжки 500 км.

За словами Євгена Кравса, російським "Волгам" не дозволили участь у перегонах, через щеплення членів екіпажів вакциною "Супутник", яку в ЄС не визнають.

Нагадаємо, уперше за 111 років українці на українських авто візьмуть участь у найцікавіших ретроралі високими Альпами і Монако.

Українська команда стартувала 25 січня з площі Ринок у Львові.

Довідка

Ралі "Монте-Карло Класик" проводиться Автомобільним клубом "Монако" вже 111 років. Цього року, вперше за історію змагань ретроавтомобілів, шість українських екіпажів отримали ліцензію на участь. Українська команда виступить на автомобілях ЗАЗ 965, 965А, 966, 968 – 1961-1972 років випуску. У перегонах візьмуть участь екіпажі з п'яти українських міст – Києва, Львова, Тернополя, Чернівців та Запоріжжя.

Гірські гонки та класичне ралі на Львівщині: понад 30 екіпажів візьмуть участь у кожному виді змагань 

Через Львів проляже найбільше електромобільне ралі в світі

На Львівщині відбудеться четвертий етап чемпіонату України з ралі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів