Світлана і Євгеній Кравси представлять Львів в автоперегонах Rallye Monte-Carlo

17:24 24 січня 2022 р.

Фото до новини

Завтра, 25 січня, об 11.30 на площі Ринок відбудеться урочистий старт української команди на автомобілях «Запорожець» на змагання в Монте-Карло.

Вперше за 111 років українці на українських авто візьмуть участь у найпрестижніших європейських автоперегонах Rallye Monte-Carlo Classic, які відбудуться в кінці січня у Франції і Монако. Участь української команди в Rallye Monte-Carlo Classique-2022 відбувається за патронатом Кабінету Міністрів. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Україну презентуватимуть п’ять екіпажів на малолітражних «Запорожцях»: в складі об’єднаної команди екіпажі з Києва, Тернополя, Запоріжжя, Чернівців і Львова.  Львів презентуватиме сімейний екіпаж Світлана Кравс (водійка) і Євгеній Кравс (штурман) на авто 1967 року випуску під стартовим номером 410. Партнером львівського екіпажу є управління спорту ЛМР і Служба автомобільних доріг Львівщини.

«Організатори (Королівський клуб Монако) допустили наш національний автомобіль, у зв’язку з 60-річчям випуску першого ЗАЗ-965. Патроном нашої команди став великий друг України, відомий фінський автогонщик, чемпіон світу з ралі 1981 року, чотириразовий переможець ралі Дакар, член Європарламенту Арі Ватанен», – зазначає Євгеній Кравс.

Змагання стартують 30 січня у французькому місті Валанс. Екіпажі мають здолати майже 1000 кілометрів серпантинами Високих Альп і фінішувати 2 лютого в столиці Монако – Монте-Карло. По дорозі до змагань делегація матиме зустрічі з українською діаспорою у Вроцлаві (Польща), Ерфурті і Фрайбурзі (Німеччина) та Ліоні (Франція).

Уперше за 111 років: п'ять авто зі Львова поїдуть на ралі високими Альпами і Монако

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів