У Львові обрали проєкт будівництва легкоатлетичного комплексу на місці стадіону Торпедо

15:43 19 листопада 2021 р.

Фото до новини

Учора, 18 листопада, відбулося засідання журі Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром на вул. Золотій. Переможцем конкурсу стала команда архітекторів з Дніпра

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Відомо, що до участі в конкурсі зареєструвалось 17 авторських колективів з різних міст України, зокрема з Києва, Дніпра, Чернівців, Львова. Відтак на розгляд журі було подано 11 проєктів.

Основними завданнями для конкурсантів було розробити проєктну пропозицію легкоатлетичного комплексу на території існуючого стадіону «Торпедо» із розміщенням будівлі спортивного центру, передбаченого для проведення видовищних спортивних заходів, та створити середовище, що сприятиме розвитку професійного спорту та враховуватиме інтереси місцевих жителів, забезпечивши доступність до відкритої спортивної інфраструктури.

Так, переможцем конкурсe обрано проєкт під шифром 696969 авторського колективу з Дніпра, Скомаровського Олександра, Милостюка Вадима та Раби Оксани. Проєкт-переможець отримує грошову винагороду у розмірі 120 000 грн. 

«Окрім легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром, в результаті реалізації проєкту, місто отримає оновлену вулицю Золоту з якісним громадським центром цього району. В умовах сформованого середовища зі складним рельєфом та обмеженим простором ділянки, переможцям вдалось знайти оригінальне рішення, розділивши функціональні зони на спортивну, розташовану зверху, та громадську, що має діалог з вулицею та формує новий громадський простір, поєднуючи повсякденне життя мікрорайону та професійний спорт. Крім того, проєкт передбачає великий підземний паркінг, що може у нічний час використовуватись мешканцями району», - зазначив головний архітектор міста та голова журі конкурсу Антон Коломєйцев. 

Друге місце та премію у розмірі 80 000 грн отримав проєкт під шифром 172517, авторського колективу з Чернівців: Анатолій Дикий, Сергій Басистий, Олег Кишлярчук, В’ячеслав Кишлярук.

Третє місце із премією у розмірі 60  000 грн посів проєкт під шифром 030618, авторського колективу зі Львова: Оксана Шумелда, Софія Рудецька, Катерина Олійник, Наталія Николишин, Руслан Стадник, Мар’ян Шумелда, Ірина Цілінська

33 млн грн - на спорт: назвали об'єкти на Львівщині, куди скерували ці кошти (відео)

На Арені Львів поставили 17 спортивних тренажерів для безкоштовних занять

У Судовій Вишні відкрили новий спортивний майданчик зі штучним покриттям

На Львівщині планують облаштувати 88 спортмайданчиків

На Львівщині цьогоріч облаштують 3 стадіони та 13 спортмайданчиків. Ціна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів