33 млн грн - на спорт: назвали об'єкти на Львівщині, куди скерували ці кошти (відео)

18:48 2 листопада 2021 р.

Фото до новини

З 13-ти запланованих спортивних майданчиків цього року в області ввели в експлуатацію вже 12, тривають ремонтні роботи на великих стадіонах у Сокалі, Мостиськах та Стрию, завершені – у Самборі та Буську. Загалом з обласного бюджету на розвиток спортивної інфраструктури Львівщини виділили 33 млн грн. Окрім того, залучаються кошти місцевих громад та з держбюджету.


Відео: Львівський пресклуб

Про це на брифінгу про перспективи, виклики та пріоритети спортивної інфраструктури області, що відбувся у Львівському пресклубі, розповів начальник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

«Спортивна інфраструктура – це основа галузі. Адже без сучасних якісних стадіонів, майданчиків, льодових ковзанок, басейнів, спортивна культура не розвиватиметься. Тому коли ми на Львівщині формували свою стратегію розвитку спортивної інфраструктури, ми її поділили на три базових рівні», - зазначив Роман Хім’як.

Він пояснив, що мала інфраструктура – це ігрові майданчики розміром 42 м на 22 м, зі штучним трав’яним або поліуретановим покриттям, яких би мало бути по кілька в кожному населеному пункті. Таких на Львівщині є вже 246. Їх облаштовують у межах обласної програми розвитку фізичної культури спорту за рахунок коштів обласного бюджету та бюджету громади. Цього року з 13-ти запланованих майданчиків 12 вже введено в експлуатацію. І тільки в 5-ти громадах такі об’єкти наразі відсутні.

Середня інфраструктура, за словами начальника управління, це - стадіони з легкоатлетичним ядром, де можна проводити легкоатлетичні змагання обласного рівня. Тут є мінімум 4 бігових доріжки, 6 стометрівок – з поліуретановим покриттям. Такими є стадіони у Самборі та Буську, які завершать цього року, тривають ремонтні роботи на об’єктах у Сокалі, Мостиськах та Стрию, які планують ввести в експлуатацію у наступному році.

Як зауважив Роман Хім’як,  такі стадіони повинні бути у кожному колишньому районному центрі Львівщини, де вони виконуватимуть функцію спортивного «магніту» для всього регіону. На стадіон «Сокіл» у Львові та на стадіон в Стрию, а також на облаштування 25-метрового басейну в Давидові залучали кошти з державного бюджету.

«Всі ці об’єкти і місця їх облаштування обирають за принципом, де вже є якась традиція. Для прикладу у Сокалі є школа легкої атлетики. Тому стадіон споруджується вже конкретно для когось, хто буде на ньому займатися. У Буську розташована одна з найкращих в Україні дитяча-юнацька спортивна школа. Там є чемпіони України і міжнародних змагань. Спортивних об’єктів направду бракує і будувати їх необдумано, будь-де, немає змісту», - наголосив начальник управління молоді і спорту Львівської ОДА.

І останній, третій рівень, про який розповів Роман Хім'як, це - великі спорткомплекси, які міститимуть мінімум 3 тисячі глядацьких місць для проведень змагань з гандболу, футзалу тощо, 50-метрові басейни. Ці об’єкти важко реалізувати лише за кошти області і громад. Тут залучають кошти державних програм – Державного фонду регіонального розвитку, субвенцій на соціально-економічний розвиток.

«З обласного бюджету цього року виділено 33 млн грн на спортивну інфраструктуру у межах обласної програми. У цьому плані Львівщина є однією з кращих, хто передбачає у видатках таку капітальну складову. Тобто, це кошти які залишають після себе спортивне господарство. Працюємо досить вдало. Бачимо, що в будь-якому керунку області спортивні майданчики користуються популярністю у людей», - сказав Роман Хім’як.

Гордістю минулого року очільник спортивного управління області називає стадіон Львівського університету фізичної культури «СКІФ».

«Роботи відбувалися у межах державного і обласного бюджетів. Зараз стадіон акредитовують на другу категорію для атлетичних видів спорту. Цьогоріч там відбулися вже чотири чемпіонати України», - зазначив Роман Хім’як.

У Судовій Вишні відкрили новий спортивний майданчик зі штучним покриттям

На Львівщині планують облаштувати 88 спортмайданчиків

На Львівщині цьогоріч облаштують 3 стадіони та 13 спортмайданчиків. Ціна

На Львівщині побільшало спортмайданчиків

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів