У Карпатах і у Львові відбудеться шосейна велогонка TOUR de ONUR

17:21 27 вересня 2021 р.

Фото до новини

30 вересня – 3 жовтня в Карпатах та Львові відбудеться одна з найочікуваніших гонок України – аматорська шосейна велогонка TOUR de ONUR 2021. В

Велогонка проходить дорогами Львівщини та Закарпаття, які збудувала компанія «Онур Груп». Змагання проводять вже вдруге, цього разу зареєструвалися для участі 312 учасників з різних областей України (в основному – з Львівської та Київської), а також з Туреччини, Молдови, Білорусі та Польщі.

Організаторами є компанія «Онур Груп» разом з ГО «West Road Cycling», організаційна підтримка – Львівська та Закарпатська облдержадміністрації.

Про це сьогодні, 27 вересня, повідомили на пресконференції у Львівському пресклубі, пише Dailylviv.com.

Як зазначила начальниця відділу фізичної культури та спорту управління молоді та спорту Львівської ОДА Ольга Козій, на Львівщині – хороша спортивна інфраструктура, топові велосипедні клуби, тому є надія, що по завершенні пандемії область зможе збирати не тільки найсильніших українських велосипедистів, а й сотні прихильників та професіоналів шосейних та трекових велоперегонів з європейських країн.

«Маршрут змагань пролягає через село Урич (заповідник «Тустань»), село Сянки та через територію Закарпатської області», – повідомила Ольга Козій.

Співорганізатор «Tour de Onur», головний координатор «Onur Group Ukraine» Емре Караахметоглу розповів, що компанія в межах своєї соціальної відповідальності підтримує молодих активних людей.

«Тема велосипедного спорту для нас дуже знайома, оскільки засновник  «Онур Груп» починав свій бізнес з велосипедів. Наша компанія будує по всій Україні якісні дороги, деякі з них проходять неймовірно гарними локаціями в Карпатах. Тому ми вирішили поєднати те, що ми любимо – будівництво доріг  та велосипеди. Так і з’явилася ідея «Тур де Онур».

Я особисто брав участь у змаганнях минулого року. Враження чудові! Але це серйозна підготовка. Цього разу буду вболівати», – зазначив Емре Караахметоглу.

Реєстрація на гонку закінчилася місяць тому. Найбільше учасників – чоловіки віком до 35 років (близько 120 осіб), чоловіки 35-40 років – 50 людей, чоловіки від 45 років і більше – теж близько 50 осіб. Жінок – 48 осіб (до 35 років в основному). Реєстрація платна – перші 50 учасників сплачують 700 грн, наступні учасники – 1100 грн і 1500 грн  (один внесок за всі 4 дні).

«У перший день відбудеться командна гонка (52 команди від 4 до 6 учасників стартують кожні 2 хв). У всі інші дні проходитимуть індивідуальні гонки», – розповів співорганізатор змагань Назар Трохимчук.

Він також додав, що такі заходи – це  інвестиція у велокультуру і розвиток аматорського спорту, а також  стратегічна інвестиція в розвиток професійного спорту.

«Дякуємо представникам Львівської та Закарпатської облдержадміністрацій, Нацполіції – вони співпрацюють організаційно, допомагають супроводом, перекриттям доріг, дотриманням безпеки», – зазначив Назар Трохимчук.

Як розповіла Марта Захарова, співорганізаторка «Tour de Onur», співзасновниця «West Road Cycling», подібні змагання надихають інший бізнес також їх проводити.

«У Верховні Раді  є законопроєкт про меценатство, згідно з яким бізнес отримує пільги на оподаткування, якщо спонсорує спортивні проєкти або події. Це би зрушило індустрію спортивних івентів з місця. «Тур де Онур» – може слугувати прикладом для інших бізнесів щоби форсувати цей закон», – зазначила Марта Захарова.

Вона також додала, що переможці змагань отримають кубки, медалі та пам’ятні футболки. Окрім того, їм подарують продукцію одного з українських брендів – сумки, виготовлені в результаті ресайклінгу різних матеріалів.

«В аматорському спорті не вітаються вартісні та грошові призи, вони спонукають учасників до неспортивної боротьби і до вживання заборонених препаратів, які ми не маємо можливості перевіряти», – розповіла Марта Захарова.

Велоквест від Славського до Волосянки коштуватиме майже 600 тис грн

Львівщину перетворюватимуть на зону комфортного велотуризму

Гірський король та Гірська королева: на Львівщині готуються до багатоденної велогонки TOUR de ONUR 2021

Гірські гонки та класичне ралі на Львівщині: понад 30 екіпажів візьмуть участь у кожному виді змагань

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів