На Львівщині відкрили після реконструкції прикордонний відділ «Сянки» (відео, оновлено)

12:18 23 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Прикордонники відділу «Сянки» отримали патрульні автомобілі «Фольксваген Амарок», «Дастер», снігоходи, квадроцикли та мікроавтобуси «Фольцваген Т5».

На Львівщині в рамках проекту розвитку сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби Програми транскордонного співробітництва «Україна-Польща-Білорусь» відкрили відділ прикордонної служби «Сянки». На його облаштування витатили 8,4 мільйона гривень, з яких понад три мільйони скерували на будівництво житла для військовослужбовців.

У ході будівництва реконструювали вісім будівель та споруд адміністративно-житлового, господарчого та комунального призначення, проклали мережі водопостачання та каналізації, повністю переобладнали мережу теплопостачання. Збудували також окремий шестиквартирний будинок для персоналу підрозділу.

Під час урочистих заходів, які відбулися з нагоди відкриття прикордонного пункту, шестеро військовослужбовців підрозділу отримали ключі від службових квартир у новозбудованому будинку для особового складу. Прикордонники відділу «Сянки» забезпечують охорону українського-польського кордону, що проходить по руслу річки Сян.

Про це повідомили сьогодні, 23 грудня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації. Натомість у Західному управлінні Державної прикордонної служби України розповіли вчора:

«На Львівщині, на українсько-польському кордоні, в рамках проекту розвитку сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби – Програми транскордонного співробітництва «Україна-Польща-Білорусь» – був відкритий відділ прикордонної служби «Сянки». Прикордонний підрозділ після повної реконструкції урочисто відкрили перший заступник голови Держприкордонслужби України – генерал-лейтенант Василь Серватюк, заступник голови Львіської обласної державної адміністрації Андрій Корнат, заступник коменданта Бещадського відділу Прикордонної Варти Республіки Польща – полковник Прикордонної Варти – Роберт Рогоз, а також представники органів місцевої влади, взаємодіючих органів, ветеранської організації та духовенства.

У ході урочистих заходів генерал-лейтенант Василь Серватюк привітав персонал з відкриттям підрозділу після реконструкції та вручив кращим військовослужбовцям та працівникам нагороди та відзнаки. Приємним та довгоочікуваним моментом стало вручення шістьом військовослужбовцям підрозділу та членам їх сімей ключів від службових квартир у новозбудованому будинку для особового складу.

Гостям відділу прикордонної служби було продемонстровано технічні засоби, що використовуються прикордонниками в охороні кордону. Серед інших – техніку, яка була отримана в рамках зазначеного міжнародного проекту – патрульні автомобілі «Фольксваген Амарок», «Дастер», снігоходи, квадроцикли та мікроавтобуси «Фольцваген Т5».

Загалом на облаштування відділу прикордонної служби «Сянки» впродовж 2013-2015 років було спрямовано 8,4 млн. гривень, з яких понад три мільйони використано на будівництво житла для військовослужбовців. У ході цього було проведено реконструкцію восьми будівель та споруд адміністративно-житлового, господарчого та комунального призначення, виконано роботи по прокладанню мереж водопостачання та каналізації, повністю переобладнано мережу теплопостачання. Окремо збудовано шестиквартирний будинок для персоналу підрозділу. 

Відділ прикордонної служби «Сянки» дислокується в селі Сянки, Турківського району, на українській частині першого в світі тристороннього біосферного заповідника «Східні Карпати», біля самого витоку річки Сян. На охорону кордону прикордонний підрозділ заступив у 1939 році.

З 1940-х років у складі Львівського, на початку 1990-х – Дрогобицького, а з 2003 року – в складі Мостиського прикордонного загону охороняє ділянку українського-польського кордону, що проходить тут по руслу річки Сян, на межі Львівської та Закарпатської областей. Охорона складної 27-кілометрової гірської ділянки кордону вимагає від зелених беретів постійної готовності та нестандартних підходів до несення прикордонної служби.

Немало випадків затримань порушників державного кордону відбувається і на контрольному посту «Ужок», де сянківські прикордонники цілодобово несуть службу та здійснюють перевірку автомобілів що прямують трасою Н-13 Львів-Турка-Ужгород.  Не став винятком персонал підрозділу і під час виконання завдань з посилення східних рубежів України. Свій вклад у проведення антитерористичної операції внесли 15 військовослужбовців відділу, двоє з них було нагороджено державними та відомчими нагородами».

Про це повідомили 22 грудня на сторінці Західного управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували світдини з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів