Шевченко несподівано попрощався зі збірною України, а Маркевич сумнівається

16:02 1 серпня 2021 р.

Фото до новини

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко зробив заяву у соціальній мережі після 5 років на чолі "синьо-жовтих".

"Сьогодні закінчився мій контракт з Українською асоціацією футболу, я провів п'ять років з головною командою країни. Це була наполеглива робота, яка довела, що ми здатні грати в сучасний футбол. Я вдячний президенту і виконкому УАФ за надану можливість попрацювати зі збірною України, вдячний кожному гравцеві, кожній людині, хто допомагав і був причетний до команди.

Велика подяка всім уболівальникам за підтримку і критику. Разом нам вдалося показати, що наш футбол може бути конкурентним, результативним і цікавим. З вірою в Україну", – написав Шевченко у своєму Instagram, інформує Dailylviv.

Цього року національна бірна України вийшла у чвертьфінал Євро-2020, де програла Англії - 0:3. Тепер збірна України змагається за право грати у фінальній стадії ЧС-2022.

Голова Комітету національних збірних УАФ Мирон Маркевич прокоментував заяву Андрія Шевченка Tribuna так: "Чи означає заява Шевченка, що він покидає збірну України? Я не знаю. Нічого вам про це не можу сказати. З Шевченком я не розмовляв, а як буде далі – залежить від нього і від УАФ. Чи ведуться розмови про новий контракт? Наскільки я знаю, він зараз у відпустці, а завтра вже можна буде про щось говорити. Чесно кажучи, я не в курсі справ. Це має бути його рішення".

Андрій Шевченко розраховував на перегляд фінансових умов співпраці після вдалого виступу збірної України на Євро і попросив на ввесь свій тренерський штаб 3 млн доларів, стверджує Obozrevatel. Але Українська асоціація футболу пропонувала у два рази менше – 1,5 млн доларів. Зазначається, що на Євро національна збірна заробила близько 16 млн євро. Джерело звернулось за коментарем до президента УАФ Андрія Павелка, однак очільник УАФ не відповів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів