Команда Франка де Бура перемогла збірну Андрія Шевченка

23:53 13 червня 2021 р.

Фото до новини

Національна команда України невдало стартувала на чемпіонаті Європи з футболу матчем проти збірної Нідерландів на «Йохан Кройфф Арені» в Амстердамі - 2:3.

Хоча «помаранчеві», як називають збірну Нідерландів, і пропустили фінальні турніри Євро-2016 та ЧС-2018, нідерландці вважаються фаворитом групи С. А збірна України на попередньому чемпіонаті Європи посіла останнє місце в групі.

 У неділю команди розпочали гру у таких складах:

Нідерланди: Стекеленбург – Тімбер, де Врей, Блінд – Дюмфріс, Ф. де Йонг, Вейналдум, де Роон, ван Анхольт – Депай, Вегхорст. Головний тренер Франк де Бур.

Україна: Бущан – Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Маліновський, Сидорчук, Зінченко – Ярмоленко, Яремчук, Зубков (Марлос,13). У складі української збірної - вісім дебютантів європейського турніру. Головний тренер Андрій Шевченко.

У першому таймі, що закінчився внічию - 0:0, українські футболісти 5 разів били по воротах господарів поля, з яких двічі - у площину воріт. Тоді як нідерландці били вдвічі більше: 10 разів, з яких 3 - у площину воріт.  

На початку другого тайму впродовж семи хвилин нідерландці реалізували свою перевагу в голах: на 52-й хвилині відкрив рахунок Вейналдум - 1:0, а на 59-й хвилині відзначився Вегхорст - 2:0. На 75-й хвилині майстерним обвідним ударом з-за меж штрафного майданчика Андрій Ярмоленко скоротив різницю у рахунку - 2:1. На 79-й хвилині Роман Яремчук забив головою другий м'яч після навісу зі штрафного у виконанні Руслана Маліновського - 2:2. На 85-й хвилині нідерландці вийшли вперед - 3:2. М'яч головою забив Дюмфріс. 

Ці команди раніше двічі зустрічалися в товариських матчах. У 2008-му Нідерланди на своєму полі розгромили Україну - 3:0, а в 2010-му команди зіграли внічию в Донецьку на «Донбас Арені» - 1:1. 

У першому матчі у групі С збірна Австрії сьогодні перемогла збірну Північної Македонії - 3:1. 

Турнірна таблиця групи С після першого туру має такий вигляд: 

1. Австрія - 3 очки 

2. Нідерланди - 3 

3. Україна  - 0  

4. Північна Македонія  - 0. 

Наступні матчі збірна України у груповому етапі ЄВРО-2020 зіграє у Бухаресті:

17 червня - Україна - Північна Македонія

21 червня - Україна - Австрія.

Нагадаємо, що у 1\8 фіналу турніру виходять з шести груп 16 команд: ті, що посядуть 1-2 місця у кожній з шести груп, і чотири команди - з найкращими показниками на третьому місці. 

Українці ввечері зіграють у Нідерландах проти збірної гравців клубів з 7 країн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів