Президент УАФ вірить, що влада Львова отямиться і реконструює міський стадіон Україна

17:11 17 липня 2021 р.

Фото до новини

Тоді на стадіоні "Україна" знову гратиме і національна збірна, і клуби УПЛ.

Про це президент УАФ Андрій Павелко написав у Фейсбуці, повідомив Dailylviv.

"Щодо ситуації, в якій опинився легендарний стадіон «Україна» у Львові. Я розумію, що навколо цього питання зараз вирує багато емоцій. Але емоції зайві тоді, коли мова заходить про необхідність порятунку такої славної арени, як «Україна». Те, що це потрібно робити якомога швидше – навіть  не обговорюється. Адже мова йде про подальшу долю стадіону, який став неприступним для суперників національної збірної, який пам’ятає "Золотий матч" першого чемпіонату України 1992 року і незабутній вирішальний матч львівських «Карпат» проти «Галатасараю» в 2010 році, за підсумками якого улюблений клуб львів’ян вперше в історії вийшов до групового раунду Ліги Європи. 

Одним з головних моїх пріоритетів, як президента УАФ, є сприяння в розвитку футбольної інфраструктури по всій країні і, починаючи з 2015 року, для цього вже докладено дуже багато сил. Заради цієї мети йде консолідація зусиль УАФ, центральної і місцевої влади, бізнесу і меценатів в різних регіонах. Вірю, що так буде і у Львові! Що місцева влада отямиться і від емоцій перейде до конкретний дій з порятунку стадіону «Україна», який знаходиться у власності міськради. 

А підсумком цього абсолютно непотрібного нікому штучного протистояння стане реконструйований сучасний стадіон, на якому будуть тренуватися юні вихованці львівського футболу і проходитимуть нові історичні матчі національних збірних України і наших клубів в УПЛ і єврокубках. Шкода, що протягом багатьох років для цього не було зроблено нічого. Що ж, буде зроблено тепер – жодних сумнівів. І один з найбільших футбольних центрів нашої держави – Львів впише нові славні сторінки в літопис українського футболу".

Канал Брутальний футбол стверджує, що президент ФК "Рух" відреагував на дії УАФ так (подаємо літературною мовою, а не мовою оригіналу): "Григорій Козловський в інстаґрам: "Коротко про УАФ. "Привіт усім "друзям" журналістам, особливо львівським! Краще померти вільним та нескореним, ніж бути рабом, стоячи на колінах. Все буде Україна". На офіційному сатй ФК "Рух" такої  публічної реакції керівництва клубу немає.

До речі, ФК "Рух" - єдиний клуб в Україні, який на виборах президента Української аосціації футболу не голосував за кандидатуру Андрія Павелка. 

УАФ заборонила львівському Руху проводити домашні матчі в Тернополі і штовхає його на стадіон Арена Львів

Львівсько-винниківський Рух хотів грати домашні матчі у Тернополі

Одна команда УПЛ домовилася: ПФК Львів 23 липня стартує на стадіоні Арена Львів

ФК Львів уклав угоду зі стадіоном Арена Львів, а Маркевичу не вдалося схилити до цього керівництво Руху

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів