ПФК Львів звільнив тренера, який вимагав, щоб судді зверталися до нього українською мовою

17:30 1 березня 2021 р.

Фото до новини

У понеділок, 1 березня, в.о. головного тренера професійного футбольного клубу «Львів» Віталій Шумський покинув розташування команди.

Клуб та наставник розірвали контракт за обопільною згодою сторін.

Про це повідомила інформаційна служба ПФК «Львів», пише Dailylviv.

Разом із Віталієм Івановичем залишив стан команди і його помічник Тарас Мазур.

Віталій Шумський прийняв «синьо-золотих левів» у жовтні 2020 року. Під його керівництвом «городяни» провели 9 матчів у рамках Favbet ліги. За цей час львів’яни здобули 3 перемоги, двічі зіграли внічию та ще 4 рази поступилися.

Керівництво, футболісти та персонал ПФК «Львів» дякують Віталію Івановичу за співпрацю та бажають йому подальших успіхів на тренерській ниві!

Ім’я нового наставника «Львів» оголосить у вівторок, 2 березня.

Нагадаємо, що вчора ФК "Львів" на стадіоні "Арена Львів" програв лідеру УПЛ київському "Динамо" з рахунком 1:4. 

"Для мене відставка з посади головного тренера Львова дійсно стала несподіваною. Було прийнято рішення розірвати контракт з обопільної згоди сторін. Також команду покине мій помічник Тарас Мазур. Склалося враження, що рішення президентом клубу було прийнято ще до гри з Динамо, адже з киянами, незважаючи на такий рахунок, ми на рівних провели другий тайм. Залишитися в структурі клубу? Ні, таке питання не обговорювалося", – поділився Шумський у коментарі meta-ratings.

До слова, Шумського хотіли відправити у відставку після першого кола, але дали час на виправлення ситуації. Друге коло Львів розпочав з перемоги над Минаєм (2:1), однак згодом зазнав двох поразок поспіль – від Колоса (0:2) і Динамо (1:4). Після 16-ти турів "містяни" з 12 очками йдуть останніми у турнірній таблиці УПЛ.

Ще раніше тренера у Львові покарали жовтою карткою за прохання до арбітра спілкуватися українською мовою. Тоді у виїзному матчі львів'яни програли донецькому "Шахтареві" - 0:2. 

В УПЛ публічно досі ніяк не зреагували на мовний інцидент у Львові. Немає також на сайті УПЛ інформації про звільнення Віталія Шумського. 

Оригінально відреагувала на відставку наставника "Львова" газета "Спортивка" у Твітері: "Ось і підійшов до закінчення мовний скандал. Як ми й писали, від "Львова" вимагали заяви. Заява прозвучала -- відставка Віталія Шумського. Далі, як і раніше, -- "всьо будєт па-рускі". Яке прикре самогубство (чи вбивство?) львівського футбольного клубу..."

Раніше інформаційна служба ПФК "Львів" спростовувала тиск на львівський клуб з Києва у мовному питанні. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів