На Львівщині веслувальникам купили нові човни недаремно

16:40 27 травня 2023 р.

Фото до новини

Веслувальники зі Львівщини вибороли дві «бронзи» на етапі Кубка світу.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, а не Управління молоді і спорту ЛОВА, пише Dailylviv.com.

У Польщі триває етап Кубка світу з веслування на байдарках і каное. У складі національної збірної за нагороди змагаються шестеро спортсменів зі Львівської області. 

Олександр Зайцев став третім в байдарці-одиночці на дистанції 200 метрів. 

Ще одну «бронзу» виборола чоловіча четвірка на каное на дистанції 500 метрів. Дистанцію долав львів‘янин Віталій Вергелес разом з колегами з інших областей.

Веслування є одним з пріоритетних видів спорту для Львівщини. Минулого року для топспортсменів збірної області управління молоді та спорту Львівської ОВА закупило нові човни. На базі Спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи «Веслярик» у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини збудували елінг для зберігання човнів. 

Незабаром у Добротворі розпочнемо реконструкцію будівлі дитячо-юнацької спортивної школи, яка має потужну веслувальну секцію. На це передбачили кошти в обласному бюджеті.

А першим сьогодні найточніше повідомило про успіх львівських веслувальників Відділення НОК України у Львівській області.

У польському Познані триває другий етап Кубка світу з веслування на байдарках і каное. Сьогодні чоловіча каное-четвірка здобула бронзові медалі на дистанції 500 м.

Медалістами етапу Кубка світу стали: представники Львівщини 33-річний Віталій Вергелес (тренери - Роман Бундз, Андрій Маслюк) і 21-річний Володимир Савчин (тренери - Володимир Дець, Михайло Поцюрко), волинянин Андрій Рибачок і полтавець Тарас Кузик.

Також сьогодні бронзову медаль в байдарці-одиночці на дистанції 200 м здобув 23-річний Олександр Зайцев (тренери - Сергій Кірсанов, Андрій Федина).

Змагання завершаться в неділю, 28 травня.

Веслувальна база «Добротвір» стала олімпійською

Веслувальники зі Львівщини – абсолютні чемпіони світу

Троє веслувальників зі Львова виборюватимуть нагороди чемпіонату світу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів