Майор зі Львова здобув 7 медалей у США

10:27 26 серпня 2022 р.

Фото до новини

Офіцер Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного майор Віктор Легкодух на змагання Warrior Games у США приніс у скарбничку збірної команди України 7 медалей: 4 золоті, 1 срібну, 2 бронзові.

Віктору Легкодуху майже не було рівних у змаганнях з веслування на тренажері, у метанні диска і булави.

По це повідомила Dailylviv.com прес-служба Національної академії СВ.

Міжнародні спортивні змагання Warrior Games («Ігри воїнів») відкрилися 19 серпня в американському Орландо (Флорида). Вперше у них бере участь збірна України. На змагання прибули 32 спортсмени з України - як ветерани, так і чинні військові, котрі мали порання.

Warrior Games, організовані Командуванням підготовки і доктрини Сухопутних військ США, триватимуть до 28 серпня. Для участі в них прибули близько 300 спортсменів з армії Сполучених Штатів і країн-союзниць.

Майор Віктор Легкодух здобув військову освіту і отримав офіцерське звання у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Виконував бойові завдання із захисту України від російських окупантів з березня 2014 року. 

Під час одного з боїв, в результаті ворожого мінометного обстрілу, офіцер-десантник зазнав осколкового  поранення у хребет, після чого проходив довгу й складну реабілітацію, адже було пошкоджено спинний мозок. Досі Віктор залишається прикутим до інвалідного візка, втім веде активний  спосіб життя, бере участь у громадському житті, продовжує крокувати щаблями військової кар’єри. Так, рішенням керівництва Міністерства оборони України за ініціативи командування Національної академії сухопутних військ, офіцер продовжив проходження служби у рідному військовому навчальному закладі, де присвятив себе науково-педагогічній діяльності і вихованню майбутніх офіцерів.  

Стартували міжнародні спортивні змагання Ігри Нескорених: хто бере участь зі Львівщини

23 спортсмени представлятимуть Львівщину на «Іграх Нескорених»

Львів’яни зустріли в аеропорту переможців «Ігор Нескорених»

Воїни зі Львівщини вирушать на «Ігри Нескорених»

Кандидати на участь в «Іграх Нескорених» пройшли тестування у Львові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів