Воїни зі Львівщини вирушать на «Ігри Нескорених»

11:15 6 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У середу, 6 вересня, на водно-веслувальній базі Центрального спортивного клубу Збройних Сил України у Києві стартує завершальний навчально-тренувальний збір національної збірної команди поранених військових України.

21 вересня національна збірна команда поранених військових України вирушить у Торонто (Канада) на цьогорічні міжнародні змагання «Ігри Нескорених» («Invictus Games»). Упродовж восьми днів «Ігри нескорених – 2017» об’єднають поранених, проте незламних військовослужбовців із різних країн світу.

Цьогоріч вперше у змаганнях візьме участь збірна команда України у складі якої представлені й четверо воїнів із Львівщини. До основного складу збірної увійшли Катерина Михайлова, Роман Панченко та Дмитро Сидорук, у резервному складі – Дмитро Афанасьєв. Підтримати воїнів та побратимів у Торонто вирушить і Сергій Калитюк. 

Катерина Михайлова – єдина дівчина в складі збірної України, ветеранка бойових дій, парамедик. За словами спортсменки, вона бере участь в «Invictus Games», щоб показати свої вміння та гідно представити рідний батальйон «Айдар». Бажає надихнути інших бійців ніколи не опускати руки та вірити в свої сили», – розповіли також в облдержадміністрації.

Катерина Михайлова пояснила: «Хочу власним прикладом показати побратимам, що якщо поставити собі мету – можна її досягти».

Роман Панченко – старший солдат 25-ї повітряно-десантної бригади Збройних сил України. Десантник-контрактник, один із перших вояків, які відправилися на Донбас ще до початку антитерористичної операції. Спершу обороняв українські кордони на Сході, невдовзі – у районі Слов’янська, Краматорська і Красного Лиману.

Дмитро Сидорук – майстер спорту міжнародного класу зі стрільби з луку, чемпіон світу серед юніорів. У вересні 2014 року отримав міно-вибухове осколкове наскрізне поранення. Щодня власним прикладом доводить, що спорт - найкраща реабілітація після травм.

Дмитро Афанасьєв – офіцер Західного територіального управління Національної гвардії України, підполковник. Поранений під Маріуполем. Стрільбою займався ще в шкільному віці, з початком відбіркових етапів «Invictus Games» в Україні, повернувся у стрільбу та почав систематично тренуватись.

Сергій Калитюк – командир відділення 25-ї окремої повітряно-десантної бригади. Отримав поранення у червні 2014 року біля Червоного Лиману. Попри біль, воїн щодня тренується у стрільбі із лука. Сергій Калитюк – кавалер ордену «За мужність» III ступеня.

Про це поінформували сьогодні, 6 вересня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів