Чемпіонка світу зі шахів зі Львівщини Марія Музичук націлилася на чоловічій Кубок світу (відео)

20:44 8 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Radiosvoboda.org

Стриянка анонсувала в середу: ««Те, що я стала чемпіонкою світу мені додало багато турнірів – це чотири жіночі найсильніші турніри, до яких мені також доведеться готуватися. І звичайно чоловічій Кубок світу, який буде відбуватися в Баку».

Чемпіонка світу з класичних шахів серед жінок 2015 року Марія Музичук планує наразі відпочити, адже попереду у спортсменки ще багато змагань. У тому числі – чоловічий кубок світу, адже статус чемпіонки дозволяє брати в ньому участь.

Марія Музичук анонсувала сьогодні, 8 квітня: «Те, що я стала чемпіонкою світу мені додало багато турнірів – це чотири жіночі найсильніші турніри, до яких мені також доведеться готуватися. І звичайно чоловічій Кубок світу, який буде відбуватися в Баку».

Про це повідомив сьогодні, 8 квітня, «Телеканал новин «24». Натомість також телевізійний «5 канал» інформує у середу:

«Українська шахістка має відстояти своє звання чемпіонки світу, вона готується до поєдинку з переможницею Гран-прі у міжнародній організації шахів ФІДЕ – китаянкою Хоу Іфань. Про це Марія Музичук розповіла на прес-конференції у Києві.

Дівчина наголосила: аби відстояти своє звання чемпіонки світу, тренується по 5-6 годин на добу. Марія хоче, щоби двобій із китаянкою відбувався у Львові.

Для цього необхідно подати відповідну заявку до 20 квітня і проплатити суму від 300 до 400 тисяч євро, щоб організація гри відбувалася за необхідними стандартами. Федерація шахів уже офіційно звернулася з цим проханням до Президента і також закликає спонсорів долучатися до справи. Марія тим часом стежить за суперницею і сподівається відстояти титул».

Як інформував «ЩЛ», Президент України нагородив орденом «За заслуги»чемпіонку світу зі шахів Марію Музичук зі Львівщини, яка зокрема розповіла: «Я читала відгуки про мою перемогу в інтернеті. Писали, що бандерівка перемогла москалька. Ну, хай буде так».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів