Президент України нагородив чемпіонку світу зі шахів Марію Музичук зі Львівщини орденом «За заслуги» (відео)

14:22 8 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/poroshenko/status/585744906699853824

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, вручаючи нагороду чемпіонці, Глава держави наголосив на важливості її перемоги для всієї України.

Президент України Петро Порошенко повідомив сьогодні, 8 квітня, в своєму «Twitter»: «Нагородив чемпіонку світу Марію Музичук орденом «За заслуги» Україна пишається вами!».

Натомість у прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 8 квітня, «Щоденному Львову»:

«Президент нагородив орденом «За заслуги» Марію Музичук. Вручаючи нагороду чемпіонці, Глава держави наголосив на важливості її перемоги для всієї України.

Петро Порошенко також сказав: «Хочу подякувати Вам за фантастичну перемогу. Не в останню чергу приємно, що Ви вибороли її саме у Росії. Це дуже символічно. Мрію про те, щоб вже найближчим часом ми виборювали і молилися за перемоги лише у спорті, щоб нарешті мир прийшов на нашу землю». 

Глава держави тепло привітав Марію та її батьків-тренерів з блискучою перемогою на Чемпіонаті світу у Сочі (Росія) над росіянкою. Глава держави сказав також, вручаючи орден: «Пишаюся, що справжня українка стала чемпіонкою світу, шаховою королевою. Впевнений, що у Вас попереду велика кількість перемог. Спасибі». 

Президент зазначив, що він особисто і вся країна вболівали за спортсменку. Петро Порошенко також стверджував: «Можу Вас запевнити, що і я сам, і люди, які у звичайному житті далекі від шахів, дуже вас підтримували».

Президент відзначив не лише талант Марії, а й наполегливість її батьків – пана Олега та пані Наталі, які тренують своїх доньок, Марію та її сестру Ганну, яка є чемпіонкою світу з бліцу 2014 року. Петро Порошенко сказав також: «Мені здається, що не лише Україна, а весь світ вболівав за Україну в ті хвилини».

Марія Музичук подякувала Президентові за теплі слова та зазначила, що під час змагань свою підтримку висловлювали не лише українці і представники інших країн, але й росіяни, які були присутні на заході. Мама чемпіонки Наталя Музичук зауважила, що всі вони відчували потужну підтримку українського народу. 

Вона також сказала: «Ми навіть не сподівалися, що стільки людей дивиться трансляцію, адже кожна з них триває до п'яти годин».

Під час зустрічі Марія Музичук та її тренери-батьки обговорили питання проведення в Україні матчу-відповіді з відстоювання титулу з попередньою світовою чемпіонкою китаянкою Хоу Іфань, який має відбутися до кінця року. Родина Музичук запропонувала провести цей матч у Львові».

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині урочисто зустріли свою першу чемпіонку світу зі шахів Марію Музичук, яка зокрема розповіла: «Я читала відгуки про мою перемогу в інтернеті. Писали, що бандерівка перемогла москалька. Ну, хай буде так».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів