У Львові відновлять місто-сад на Кульпаркові

17:42 24 січня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 24 січня, відбулося виїзне засідання комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради, під час якого було підтримано створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Кульпарків» у місті Львові площею 16,22 га.

Під час зустрічі депутати обласної ради спільно з науковцями НУ «Львівська Політехніка» та представниками галузі оглянули територію проєктованого парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Кульпарків» у м.Львів. 

Про це повідомила пресслужба ЛОР, пише Dailylviv.com.

Директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслан Гречаник зазначив, що це унікальний парк у межах Львова, до формування якого свого часу долучилися знані міські садівники ХІХ ст Карл Бауер та Арнольд Рерінг, і він, беззаперечно, повинен отримати статус парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва.

Депутатський корпус спільним рішенням підтримав внесення на розгляд сесії питання щодо створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Кульпарків» площею 16,22 га.

Як повідомили у департаменті екології та природних ресурсів, територія проєктованого до заповідання об’єкту є єдиним прикладом медичного закладу в Україні, який побудовано відповідно до ідеї «міста-саду» Е.Говарда, принципом якої є закладення комфортних дільниць поза межами інтенсивно забудованого, індустріального міста, найчастіше у формі вулиць з вілловою забудовою, саме таке планування отримало поважну підтримку у колах медиків, які вбачали у містобудівній ідеї високі терапевтичні якості новоствореного середовища.

Нагадаємо, що створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Кульпарків» вже підтримали депутати Львівської міської ради, які ухвалою від 25.03.2021 № 366 надали згоду на створення об’єкта природно-заповідного фонду.

Кінцеве рішення буде прийнято на сесії Львівської обласної ради.

Снопківський парк збільшили на 11 га – рішення Львівської облради

На Львівщині завершують створення парку-пам’ятки

Фонтан із центра Львова передали в парк

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів