На Львівщині завершують створення парку-пам’ятки

15:45 29 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Постійна комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради погодила створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Дублянський парк» у межах Дублянської селищної ради Самбірського району орієнтовною площею 4,9 га.

Робота над створенням парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва розпочалася з ініціативи Дублянської селищної ради, яка звернулася з відповідним клопотанням до департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації у 2018 році. Проєкт створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Дублянський парк» розроблено науково-дослідною лабораторія НДЛ 117 кафедри містобудування НУ «Львівська політехніка» у 2019 році за кошти обласного фонду ОНПС.

«Дублянський парк» створюється з метою збереження вікових дерев-екзотів у фітоценозах лісового ландшафту, підтримання екологічного балансу регіону, недопущення урбанізації паркових територій та розвитку рекреації у селищі. На території проектованого заповідного об’єкта зростає близько 40 видів дендрофлори, серед яких ялиця біла, ялина європейська, горіх маньчжурський, модрина європейська, сосна звичайна, дуб звичайний, вільха чорна, горіх чорний, бархат амурський.

Про це повідомили в середу, 29 січня, у Львівській облдержадміністрації. Як інформував «Щоденний Львів», обласна рада підтримала створення лісового заказника місцевого значення «Лісопарк Рудне»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів