У 23 річках Львівщини перевірили воду. Де найчистіша

23:05 23 липня 2024 р.

Фото до новини

Перевіряли наявність у воді різних фізико-хімічних та хімічних показників, в тому числі важких металів, пестицидів, медикаментів тощо.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну у червні зробили моніторинг якості поверхневих вод в межах української частини басейну р. Вісли. Це 17 об’єктів суббасейну Західного Бугу та 6 в межах суббасейну Сяну. 

Перевіряли наявність у воді різних фізико-хімічних та хімічних показників, в тому числі важких металів, пестицидів, медикаментів тощо.

У червні найнижчу якість води зафіксували:

у р. Полтва – за вмістом розчиненого кисню, органічних, біогенних речовин, СПАР, летких вуглеводнів, важких металів, пестицидів;

у р. Західний Буг нижче гирла р. Полтва – за вмістом органічних, біогенних речовин і пестицидів;

у р. Свиня (нижче м. Жовква) – за вмістом органічних та біогенних речовин;

у р. Марунька (нижче м. Винники) – за вмістом органічних і біогенних речовин, пестицидів;

у р. Малехівка (с. Малехів) – за вмістом органічних і біогенних речовин;

у р. Золочівка (нижче м. Золочів) – за вмістом органічних і біогенних речовин.

Читайте також: Власників річок, струмків, озер та ставків на Львівщині розкриють

Найкраща якість води спостерігалася у р. Завадівка (с. Грушів). Порівняно з попереднім звітним періодом (травень 2024 року) покращилася якість води в р. Шкло, р. Рибна (Блех). 

За цей період погіршилася якість води у р. Полтва, р. Західний Буг на ділянці м. Буськ – м. Камʼянка-Бузька, а також у р. Золочівка, р. Малехівка, р. Марунька, р. Яричівка та р. Свиня. 

«Влітку до забруднень води органічними та біогенними речовинами додається забруднення пестицидами. Недотримання відстані прибережно-захисних смуг, розорювання заплав річок, надмірне застосування пестицидів та недотримання технології використання призводить до забруднення поверхневих вод цими небезпечними для здоров’я людини речовинами», - зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Оксана Війтик.  

Нагадаємо, торік басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну провело моніторинг якості поверхневих вод в межах української частини басейну Вісли і оприлюднило список найбільш забруднених річок Львівщини.

Читайте також: Ігор Кривецький повертає озеро на Львівщині у власність держави

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів