Власників річок, струмків, озер та ставків на Львівщині розкриють

16:48 11 липня 2024 р.

Фото до новини

Жителі Львівщини матимуть відкритий доступ до актуальної інформації про усі водні об’єкти області: їхній стан та у чиїй власності перебувають.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, пише DailyLviv.com.

Жителі Львівщини матимуть відкритий доступ до актуальної інформації про усі водні об’єкти області: їхній стан та у чиїй власності перебувають. Йдеться про річки, струмки, озера та ставки.

Це передбачає меморандум про співпрацю та взаємодію у сфері відкритих даних, який підписали Львівська обласна державна адміністрація і Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну. 

Читайте також: Хто вкрав Винниківське озеро: правозахисники й громада звинувачують Григорія Козловського та місцеві органи влади

«Ми створимо прозору та відкриту систему керування даними про всі річки, струмки, озера та ставки області. Інформацію оприлюднимо в кінці місяця й будемо регулярно оновлювати її на Місцевому порталі відкритих даних Львівщини та Аналітичному порталі Львівщини. У таких обсягах в одному місці цю інформацію досі ще ніхто не збирав», – пояснив Максим Козицький.

Цей крок зобов’язує державні інституції бути відкритими, прозорими та підзвітними жителям нашої області у сфері управління водними ресурсами.

Читайте також: Ігор Кривецький повертає озеро на Львівщині у власність держави

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів