На Львівщині порахували всі річки та ставки й озера

17:53 27 січня 2022 р.

Фото до новини

Спеціалісти Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну спільно з представниками територіальних громад області провели інвентаризацію лінійних та площинних водних об’єктів, на територіях усіх 73-х ТГ Львівської області.

За результатами інвентаризації сформували дані про 1972 річки загальною довжиною 9410 км та 3553 інші водойми (озера, ставки, водосховища). Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Крім цього, зібрали правовстановлюючу документацію (паспорти, договори оренди, акти на право власності та постійного користування) та оцифрували усі площинні водні об'єкти із застосуванням геопросторових технологій.

Зібрана інформація корисна для використання територіальними громадами, громадянами, водокористувачами та землекористувачами:

при проведенні землевпорядних робіт, плануванні територій;

забезпеченні публічного доступу до інформації про водні об’єкти;

для роботи органів місцевого самоврядування з метою надання в оренду земельних ділянок з розташованими на них водними об’єктами, та наповнення бюджету громади.

Інвентаризацію водних об’єктів кожна область проводила на виконання пункту 5 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади».

На Львівщині створено 7 комісій для інвентаризації лісів, озер, ставів, нерухомості

5 млн грн на інвентаризацію лісу та земель оборони: на Львівщині до кінця року обіцяють закінчити облік (відео)

У Львові вже облікували 2 758 дерев і аж 15 - прочіпували

Мерія Львова виявила 20 га лісу, які ексголова ЛОДА роздав під багатоповерхівки

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів