На Львівщині оштрафували рибалок і вилучили безгосподарні сітки

00:10 7 червня 2023 р.

Фото до новини

Карасі, коропи і раки відпустили у воду.

Про це повідомила Державна екологічна інспекція у Львівській області, пише Dailylviv.com.

Впродовж чотирьох днів червня фахівці інспекції та громадські інспектори з охорони довкілля Львівської області провели заходи зі запобігання та виявлення адміністративних правопорушень у сфері охорони навколишнього природного середовища, зокрема, в частині охорони водних біоресурсів, на водоймах Жидачівської, Перемишлянської, Бібрської, Городоцької, Добротвірської та Кам’янка-Бузької територіальних громад.

Під час проведення заходів виявлено 3 безгосподарні ставні сітки загальною довжиною 150 м (вічко 40х40 мм, висота 1,2 м, матеріал - жилка). У виявлених сітках була жива риба: карась – 67 шт., короп, - 31 шт., рак – 2 шт.

Відповідно до статті 63 Закону України «Про тваринний світ» живі водні біоресурси повернуто у природне середовище. Безгосподарні сітки вилучено, про що складено відповідний акт.

Складено 12 протоколів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке визначена частиною 3 статті 85 КУпАП, а саме - за порушення правил рибальства, яке не мало наслідку добування природних ресурсів.

Нові великі штрафи для браконьєрів-рибалок, - законопроєкт

На Львівщині дозволятимуть рибалити лише однією вудкою

Такси за незаконний вилов однієї риби чи рака збільшено у 7 - 186 разів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів