На Львівщині організували операцію з порятунку червонокнижного кота лісового (відео)

12:36 8 лютого 2022 р.

Фото до новини

На обійстя жителя села Либохора, Самбірського району, завітав непроханих гість - кіт лісовий, якого сніжна зима загнала ближче до людських осель.

Про це повідомили у Національному природному парку "Бойківщина", пише Dailylviv.com.

"На обійстя жителя с.Либохора завітав непроханих гість - кіт лісовий, якого сніжна зима загнала ближче до людських осель. Небайдужі мешканці села (Коліщак Андрій, Казибрід Мирон, Казибрід Павло) долучилися до рятувальної операції щоб повернути лісового мешканця у дику природу",- йдеться в повідомленні.

За словами фахівців парку, лісовий кіт – це дрібний хижак, занесений до Червоної книги України, що нагадує всім знайому домашню кішку. Але досвідчений біолог і мисливець побачить малопомітні риси, що відрізняють пухнатого домочадця від здичавілого родича. В Україні цього виду налічується понад 300-400 особин.

Лісові коти переважно ведуть нічний спосіб життя. В основу раціону хижака входять дрібні гризуни, птахи, комахи, змії, а в прибережних мешканців ще й риба.

Свої житла облаштовують у чагарниках, кореневищах дерев, старих норах інших тварин. З людьми намагаються не контактувати, тому дикого кота нелегко зустріти в лісі. Однак, у холодні часи можуть поселитися ближче до людини – біля  сіл. Лісовий кіт у найкращому випадку може ловити гризунів.

Кіт лісовий відрізняється дещо більшими розмірами (довжина тіла до 90 см) і відносно коротким притупленим хвостом, покільцьованим кількома (частіше 3–4) темними смугами. Кінчик хвоста чорний. Підошви лап чорні. Очі блакитні або сірі. Ринарій червоно-рожевий (кольору «сирого м'яса»). Череп великий, довжиною 90–110 мм, звичайно без носового прогину.

У Карпатах прикарпатець "уполював" дві рисі (фото)

На очисних спорудах у Львівській області з'явилося стадо диких кабанів (відео)

Бізнес на диких тваринах: у Львові розповіли, що з цим робити

Пернатих і зайців стало на 90% менше

Похолодання: у Львові просять порятувати диких качок (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів