На Львівщині натрапили на ще одне стихійне сміттєзвалище

16:20 28 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/muravskuj

Депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський був шокований тим, що він побачив неподалік села Нова Скварява.

Депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський повідомив у п’ятницю, 28 грудня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», що коли він завітав у село Нова Скварява в Жовківському районі, реагуючи на скаргу його жителя мешканця, то побачив, що неподалік села облаштували нове стихійне сміттєзвалище.

Депутат також розповів: «Прибувши на місце був шокований тим, як знищують наше довкілля. Не пройшло й року, відколи на рекультивацію піщаного кар'єру (який місцеві мешканці перетворили на смітник) з державного бюджету було спрямовано близько 200 тисяч гривень. Його рекультивували, викопали канави, щоб запобігти в подальшому вивезення сміття, бо село знаходиться в зоні депресивної лійки і в межах одного кілометра стоять свердловини, які постачають воду в Жовкву й Львів».

Ігор Муравський також зазначив: «Тепер «новий» смітник маємо за декілька метрів від житлових будинків. І тут уже банальна халатність сільського голови. Завтра очікуємо лабораторію Державної екологічної інспекції у Львівській області, яка візьме на аналіз грунт і оцінить збитки нанесені навколишньому середовищі. Мною складений акт, очікую реакції Національної поліції України, прокуратури Львівської області, Львівської ОДА, Жовківської районної державної адміністрації».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів