На Львівщині й в Польщі буде міжнародний біосферний резерват

12:45 20 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: naturalist.if.ua

На 31-й сесії Міжнародної координаційної ради Програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» ухвалили рішення про створення Міжнародного біосферного резервату «Розточчя».

Про це повідомили в четвер, 20 червня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Загальна площа транскордонного українсько-польського резервату становить 371902 га. З польської сторони резерват займає площу 297015 га, а з української – 74887 га».

«Головна мета резервату – створення механізмів, спрямованих на збереження природних і культурних ресурсів, розробка моделей, координація територіального планування і управління на засадах зрівноваженого розвитку в Україні і Польщі, вирівнювання соціально-економічного розвитку, розвиток наукових досліджень, моніторингу, екологічної освіти, впровадження спільної туристичної політики, формування самобутності Розточчя на туристичній карті Європи. Отримання статусу транскордонного біосферного резервату є визнанням на міжнародній арені визначних природних, ландшафтних і культурних цінностей регіону Розточчя та його значної ролі у загальній системі охорони середовища в Україні і Польщі», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів