Дрогобич отримає нові станції моніторингу якості повітря

14:26 12 жовтня 2021 р.

Фото до новини

У Дрогобичі випробують стійкість населення до забруднення повітря.

У найбільшому екологічному чат-боті України SaveEcoBot розроблять нову функцію, що надаватиме користувачам рекомендації, як мінімізувати вплив на здоров’я та життя, якщо рівень забруднення повітря буде перевищувати допустимі показники. Пілотним містом, де буде відбуватися реалізація цього проєкту стане м. Дрогобич. Мешканці цього міста першими зможуть на собі оцінити оновлений функціонал. Проєкт триватиме до 30 червня 2022 року. Окрім загальнодоступного оновленого чат-боту, в рамках реалізації проєкту м. Дрогобич отримає нові станції моніторингу якості повітря SaveEcoSensor.

Про це Dailylviv.com повідомила ГО SaveDnipro, яка створила найбільший в Україні екологічний чат-бот і карту SaveEcoBot та розвиває власну мережу станцій громадського моніторингу якості повітря. Наразі SaveEcoBot працює у 15 країнах і має понад 1,5 мільйона користувачів.  

«На сьогодні українці вже отримують певну інформацію про якість атмосферного повітря у багатьох містах та містечках країни. Проте індекс якості повітря AQI не дає детального розуміння впливу на здоров’я того чи іншого рівня забруднення. Наприклад, особа, яка є астматиком, не знає точно, скільки часу, проведеного на вулиці без спеціальної маски при помаранчевому рівні AQI, є критичним для самопочуття та як саме це може позначитися на її здоров’ї. Тому наша співпраця з Polish Challenge Fund націлена на те, щоб завдяки інноваційному рішенню суттєво підвищити поінформованість українців про вплив забрудненого повітря на їх здоров’я саме у той момент і там, де вони знаходяться», – розповів Артем Романюков, співзасновник і директор з розвитку ГО SaveDnipro.

Підвищення стійкості населення до забруднювачів повітря в Україні» реалізується Програмою розвитку ООН (ПРООН) через Polish Challenge Fund (Польща) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

На одного мешканця Львівщини припало 30 кг викидів у повітря забруднюючих речовин

У парках Львова заборонено розпалювати багаття

Найбрудніше повітря в Європі у Варшаві і Кракові

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів