28 ведмедів біля Львова прокинулися від зимової сплячки

15:27 27 лютого 2024 р.

Фото до новини

На них можна подивитися з середи до суботи, з 09:00-18:00.

Про це інформує ведмежий притулок "Домажир", пише DailyLviv.com.

Притулок запрошує на відкриття туристичного сезону. Він працюватиме з середи до суботи, з 09:00-18:00. Відвідування відбуватиметься тільки у супроводі екскурсовода за обов’язковим попереднім записом. 

Станом на зараз тут проживає 28 ведмедів, яких врятували з поганих місць проживання, таких як мисливські притравлювальні станції, готелі, ресторани, цирки та приватні звіринці.

Ведмежий притулок – це не лише місце, де проживають врятовані ведмеді, а й великий освітній та відпочинковий простір. Для відвідувачів збудована зручна інфраструктура із паркінгом для автомобілів та велосипедів. На території притулку працює кафе «Мед та Ягода» з альтанками, де ви зможете скуштувати страви локальної кухні, серед яких і Яворівський пиріг, який внесли до нематеріальної культурної спадщини України.

Читайте також У Карпатах натрапили на вогняну саламандру. Що віщує

Окрім цього, 1 березня відбудеться відкриття виставкової кімнати «Два Світи». Вони мають на меті показати жахливі умови утримання та експлуатації ведмедів у неволі на фоні контрасту – щасливих тварин у природному середовищі. 

Розташований притулок за адресою с. Жорниська, вул. Ведмежий край 1. До притулку прокладений веломаршрут «В гості до ведмедів», який стартує у Львові з Високого замку та пролягає сільською територією, а в місті велоінфраструктурою. Протяжність маршруту складає 26 км. Також у 2023 році тут відкрили екологічну стежку «Мальовниче Розточчя» протяжністю 6 км.

Читайте такожНа Львівщині проживає найбільша та найсильніша наземна тварина Європи

Забронювати відвідування притулку можна за номером 067 509 3058.

Інформація про ціну та квитках за посиланням https://cutt.ly/qHBcx7n

Читайте такожЩороку в Карпатах вбивають 40-50 ведмедів: жоден браконьєр за 2017-2020 роки не покараний

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів