Зустрічі Володимира Зеленського у Саудівській Аравії

22:33 19 травня 2023 р.

Фото до новини

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у саміті Ліги арабських держав як почесний гість.

Президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Королівства Саудівська Аравія із зустрічі зі Спадкоємним принцом, Прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом. 

Під час зустрічі було детально обговорено актуальні двосторонні відносини та питання глобального характеру.

Президент України висловив подяку Мухаммаду бін Салману аль Сауду за запрошення взяти участь у саміті Ліги арабських держав як почесний гість. 

Володимир Зеленський поінформував співрозмовника про безпекову ситуацію в нашій країні та протидію російському агресору. 

Він також розповів про головні елементи української мирної ініціативи – формули миру, яка має на меті зупинення війни та відновлення миру.

У межах візиту до Королівства Саудівська Аравія для участі в саміті Ліги арабських держав Володимир Зеленський провів зустрічі з главами делегацій Об’єднаних Арабських Еміратів, Султанату Оман і Держави Кувейт.

Під час переговорів з Віце-президентом, Віце-прем’єр-міністром Об’єднаних Арабських Еміратів шейхом Мансуром бін Заїдом Аль-Нагаяном Президент України поінформував про ситуацію на фронті та відбиття нашою державою повномасштабної агресії Російської Федерації.

Окрему увагу сторони приділили реалізації української формули миру та можливості долучення до цього процесу якомога більшої кількості країн світу, зокрема ОАЕ.

Учасники зустрічі обговорили питання глобальної продовольчої безпеки та роботи Чорноморської зернової ініціативи.

Володимир Зеленський також провів зустріч з Прем’єр-міністром Республіки Ірак Мухаммадом Шіа Саббаром Ас-Судані.

Президент подякував за солідарність Іраку з Україною та українським народом, тверду позицію щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності нашої держави, принципу непорушності кордонів і дотримання норм міжнародного права.

Китай зміцнить оборону Казахстану, Таджикистану, Киргизстану, Туркменістану й Узбекистану

Звільнили з полону британця, якого в т.зв. ДНР засудили до страти

Львів отримав 40 тонн гуманітарної допомоги від Об'єднаних Арабських Еміратів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів