Зеленський зустрівся з Папою Франциском

16:20 11 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Президента України Володимира Зеленського прийняв на приватній аудієнції Папа Римський Франциск.

Як повідомили джерела у Ватикані, розмова Влодмира Зеленського й Папи Франциска тривала близько 35 хвилин, пише DailyLviv.com.

Президент України подарував Папі Римському картину із зображенням розправи росіян над українським населенням у Бучі під Києвом. Це вже друга подібна зустріч Папи та українського лідера.

Володимир Зеленський сподівається, що Святіший Отець допоможе повернути ув’язнених у росії українців до своєї країни. «Це дорослі та діти, багато цивільних, які зараз перебувають у тюрмах і таборах в Росії», - написав український президент у соцмережах. Він також вказав на смерть ув’язненої росіянами української журналістки Вікторії Рощиної. Ця інформація підтвердилася 10 жовтня. «І в російському полоні залишаються ще багато інших журналістів, громадських діячів, керівників громад з окупованої території, навіть просто звичайних людей, які були захоплені під час російської окупації», – додав Володимир Зеленський.

Торік у травні Володимира Зеленського прийняв на аудієнції Папа Франциск. Цьогоріч у червні він зустрівся з Франциском під час саміту G7 в Апулії, на якому Папа Римський і Президент України були спеціальними гостями.

Через два місяці між Ватиканом і Києвом спалахнула напруга. Йшлося про підписаний Зеленським закон про заборону діяльності релігійних організацій, пов’язаних із РПЦ.

Папа на одній із зустрічей розкритикував це рішення.

Володимир Зеленський продовжує їздити за кордон у рамках так званого «дипломатичного наступу». Під час свого жовтневого турне він уже спілкувався з прем’єр-міністрами Великої Британії та Італії, а також президентом Франції та генсеком НАТО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів