Папа Римський висловився проти заборони в Україні церкви, пов’язаної з Росією

14:33 25 серпня 2024 р.

Фото до новини

Франциск у своїй промові після молитви "Ангел Господній" висловлює занепокоєння, пов’язані з рішенням Києва заборонити православну церкву, пов’язану з московським патріархатом.

Про це повідомив інформресурс Ватикану Vatican News, пише DailyLviv.com.

Папа Римський Франциск 25 серпня прокоментував новий український закон про діяльність релігійних організацій, що ними керують з Росії. Він закликав: «Нехай жодна християнська церква не буде прямо чи опосередковано скасована».

Читайте також: 17 церков московського патріархату дотепер працює на Львівщині. Де найбільше

У своїй промові після молитви "Ангел Господній" Франциск висловив занепокоєння стосовно рішення Києва заборонити православну церкву, пов'язану з московським патріархатом.

"Я продовжую зі скорботою стежити за бойовими діями в Україні та Російській Федерації, і, думаючи про закони, ухвалені останнім часом в Україні, я боюся за свободу тих, хто молиться, тому що той, хто по-справжньому молиться, завжди молиться за всіх", — ідеться в заяві понтифіка.

За його переконанням, людина не чинить зла, якщо молиться. Франциск закликав дозволяти тим, хто хоче молитися, робити це "в тій Церкві, яку вони вважають своєю".

Читайте також: Папа Римський закликав молитися за перемовини про мир у стражденній Україні і на Святій землі

Нагадаємо, 20 серпня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у Росії. 24 серпня його підписав президент України Зеленський. Згідно з новим законом, такі організації мають припинити свою діяльність в Україні.

Закон про регулювання діяльності релігійних організацій має унеможливити діяльність церков, які керуються державою, яка здійснює агресію проти України, тобто — Росією.

Папа Римський уже не вперше висловлюється опосередковано на підтримку Росії-агресора. Його бачення російської агресії в Україні викликає неоднозначну реакцію навіть у вірних католицької церкви. Дійшло навіть до жорстких порівнянь Папи Римського з керівником російських приватних воєнізованих структур-військовим злочинцем Євгєнієм Прігожиним. Через подібність їхньої зовнішності. Може, вона й невипадкова...

Читайте також: Папа Римський боїться Путіна більше, ніж Бога: Хорхе Маріо Бергольо розчарував католиків

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів