У російському полоні померла українська журналістка, яка була в списках на обмін

10:19 11 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Журналістка зникла у серпні 2023 року на окупованих Росією територіях.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що отримав офіційне підтвердження смерті української журналістки Вікторії Рощиної, яку росіяни захопили у полон, пише  DailyLviv.com.   

«Вкотре людина, перебування якої в російських в'язницях підтверджено Міжнародним комітетом Червоного Хреста, помирає в російському полоні. Невідомо, чому молода жінка померла в російському полоні», — сказав Лубінець.

Незаконні затримання та викрадення журналістів є зброєю Росії у боротьбі зі свободою слова. Росія вкотре порушила Женевську конвенцію та міжнародне гуманітарне право, — заявив посадовець. У військовій розвідці України повідомили, що Рощина перебувала в списках на обмін полоненими і найближчим часом мала повернутися в Україну.

Журналістка зникла у серпні 2023 року на окупованих Росією територіях, де працювала журналістом. Відтоді вона перебувала в розшуку. За словами Лубінця, лише у травні цього року Росія визнала, що утримує журналіста. Рощиній було 27 років. Від початку повномасштабної агресії Росії вона співпрацювала з низкою українських ЗМІ.

У військовій розвідці України повідомили, що Рощина перебувала в списках на обмін полоненими.

Нагадаємо, росіяни катують 95% українських військовополонених.

Варто додати, Росія використовує полонених як політичну зброю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів