Під час штурму Донецької прокуратури обстріляли вогнепальною зброєю національних гвардійців (відео)

17:49 1 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com

Про це заявила в четвер прес-служба МВС.


Відео: YouTube

Прес-служба МВС заявила сьогодні, 1 травня, що в той час, як будівлю прокуратури оборонялив четвер беззбройні правоохоронці зі щитами, натомість терористи, прикриваючись мирним населенням, використовували проти бійців Нацгвардії вогнепальну зброю, а одного з них поранено нею. Також повідомляючи про це, УНІАН додає при цьому:

«сьогодні у Донецьку сепаратисти під прапорами РФ і самопроголошеної «Донецької народної республіки» («ДНР»), святкуючи 1 травня,ходили колонною містом і зривали прапори України. Потім вони пішли до міськуправління міліції і стали пояснювати правоохоронцям, що прибули підтримати міліцію, «яка з народом».

До учасників акції вийшов начальник міськуправління міліції Максим Кириндясов, який запевнив сепаратистів, що міліція захищає всіх громадян у країні. Декілька активістів зайшли разом з начальником міліції до будівлі міськуправління для ведення переговорів.

Після того як сепаратисти вийшли з будівлі міськУВС, домовившись про те, що спільно з міліцією чергуватимуть на блок-постах на в'їздах в Донецьк, вони попрямували до будівлі прокуратури. На думку сепаратистів, у Донецьку саме прокуратура підтримує «київську хунту». Сепаратисти понад годину штурмували обласну прокуратуру, кидаючи у бік правоохоронців каміння і димові гранати, й таки прорвалися на її територію».

Як повідомляв «Щоденний Львів», у четвер у Донецьку терористи штурмували будівлю прокуратури, й, врешті-решт, захопили її, керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук повідомив у середу, що силовикам наказано за жодних умов не застосовувати зброю на ураження; військові експерти закликають терміново дозволити силовикам застосування зброї проти диверсантів – із таким зверненням звернувся у вівторок до Верховної Ради Центр дослідження армії конверсії і роззброєння.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів