Військові експерти закликають терміново дозволити силовикам застосування зброї проти диверсантів

19:06 29 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: inforesist.org

Із таким зверненням звернувся у вівторок до Верховної Ради Центр дослідження армії конверсії і роззброєння.

Центр дослідження армії конверсії та роззброєння закликає Верховну Раду негайно вирішити проблему з обмеження у застосуванні зброї проти сепаратистів і диверсантів. Про це повідомили сьогодні, 29 квітня, інформагенції «УНН» у прес-службі ЦДАКР.

За їх словами, під час проведення антитерористичної операції було виявлено істотну проблему – обмеження для спеціальних підрозділів СБУ та МВС у застосуванні зброї. Зокрема, кажуть експерти ЦДАКР, у питанні про застосування зброї спецпідрозділи СБУ і МВС керуються законом про міліцію.

«Українські фахівці з питань антитерористичної діяльності знаходяться у нерівних умовах з російськими диверсантами, і цю нерівність слід якнайшвидше ліквідувати – ухваливши відповідний законодавчий акт», – вважають в ЦДАКР.

В аналітичному центрі повідомляють, що Україна матиме проблеми у проведенні АТО до того часу, поки фахівці антитерористичних підрозділів не отримають можливість «без вагань стріляти на ураження». Саме з цією проблемою директор ЦДАКР Валентин Бадрак пов'язує захоплення групи офіцерів української «Альфи», і вже в другу чергу – з «ймовірним отримання інформації про підготовку цієї операції СБУ від російської агентури в диверсійній організації».

«Фахівці цих підрозділів побоюються, що, за певних умов, їх можуть звинуватити у застосуванні зброї», – вважає Бадрак. Він переконаний, що «в умовах, коли командир хмельницької «Альфи» знаходиться під слідством (за застосування зброї під час штурму майданівців будівлі СБУ), донецький підрозділ вирішив не втручатися у справи – так само учинив сімферопольський підрозділ у Криму».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів