Захоплення об’єктів на сході України координували громадяни Росії, – МЗС

16:40 9 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Речник міністерства закордонних справ Євген Перебийніс заявив у середу, що МЗС має свідчення про безпосередню участь громадян Росії в координації та реалізації планів із силового захоплення об’єктів в Донецькій, Луганській та Харківській областях.

Директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс повідомив також сьогодні, 9 квітня, на брифінгу у Києві, що російською стороною продовжується підривна діяльність, яка загрожує безпеці України та її громадян, й додав: «Незаперечним доказом цього є практично щоденні затримання СБУ російських шпигунів та членів диверсійних груп, які координуються ФСБ та військовою розвідкою РФ».

Речник міністерства закордонних справ Євген Перебийніс заявив також на брифінгу у Києві:

«Останнім часом від офіційних представників РФ ми чуємо просто немислимі спроби виправдати сепаратизм в Україні. Нам закидають «подвійні стандарти», намагаючись порівнювати події під час Євромайдану та нинішні сепаратистські акції на півдні і сході України.

Шкода, що російські чиновники, які проводять такі паралелі та говорять про нібито «подвійні стандарти», не розуміють очевидних відмінностей. Під час подій Євромайдану люди повстали і вмирали під Державним прапором України.

Натомість інспіровані російською стороною нинішні події на півдні та сході, не кажучи про злочинну окупацію АР Крим, відбуваються під знаменами чужої держави та супроводжуються наругою над державними символами України. Сепаратисти в Криму, на Півдні і Сході України хочуть розколоти нашу державу на догоду Кремлю, вони ретранслюють вимоги та гасла, які озвучуються офіційними представниками РФ, що явно вказує на те, хто насправді інспірує та керує ними».

Про це повідомляє сьогодні, 9 квітня, «5 канал». Натомість УНІАН доповнює в середу його інформацію:

«В МЗС України заявляють, що РФ перетворила територію Крим на штаб підтримки сепаратистів. Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав на брифінгу директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«Анексувавши Автономну Республіку Крим, Російська Федерація перетворила територію півострова на штаб підтримки сепаратистів, координуючі їхні злочинні дії, поставляючи диверсантів і озброєння», – сказав Перебийніс.  За його словами, все це відбувається на тлі зосередження значної кількості наступальних підрозділів Збройних сил РФ на кордоні з Україною».

Як інформував «Щоденний Львів», СБУ затримала озброєну російську шпигунку й диверсантку, котра, за її словами, поранила в Миколаєві трьох осіб; за словами офіцера Військово-морських сил Олексія Мазепи, ситуацію на сході України дестабілізують блокувальники військових частин у Криму, керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко повідомила, що за місяць в Україні затримали більше диверсантів і шпигунів, аніж за всі часи незалежності; російський політолог Сєргєй Марков не приховував від газети «USA Today» близько тисячі «добровольців» із РФ на сході України, а на запитання «Чи будуть ці так звані «добровольці» воювати проти українців?» відповів ствердно; редактор «Новостей Донбасса» Олексій Мацука заявив, що будівлю Донецької ОДА захопили не донеччани, – вони погано орієнтувалися в тому, де знаходяться в місті ключові адмінбудівлі та інші стратегічні об’єкти; «харківські сепаратисти» також засвідчили, що вони не місцеві, – вимагали під театром опери й балету, щоб звідти до них вийшов міський голова, інакше погрожували штурмувати споруду; екс-радник Путіна Андрій Ілларіонов прогнозує вторгнення військ Росії після застосування в Україні сили щодо її диверсантів, конкретизуючи: «Сепаратисти направлять свої загони на українсько-російський кордон, спробують роззброїти українських прикордонників і відкрити пункти пропуску з Росією. Через ці пункти хлинуть додаткові орди професійних спецназівців, тисячі яких вже проникли на територію України в попередні тижні». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів