За створення псевдосільради і псевдоміськради на Львівщині притягують до кримінальної відповідальності

20:34 21 грудня 2020 р.

Фото до новини

Шістьом особам з двох областей інкримінують самовільне присвоєння владних повноважень, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь.

У ході досудового розслідування дізнавачі Сколівського відділення поліції спільно із співробітниками Служби безпеки України у Львівській області встановили, що шестеро мешканців Львівської та Рівненської областей упродовж грудня 2020 року організовували та проводили зібрання з населенням Львівської області з метою створення непередбачених законодавством органів місцевого самоврядування, що дублюють функції відповідних існуючих органів.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області, пише DailyLviv.

Так, 7 грудня зловмисники провели зібрання з мешканцями Сколівського району, під час якого оголосили про створення незаконного органу місцевого самоврядування в одному з сіл району та обрали депутатів і голову.

Крім цього,  8 грудня зловмисники організували зібрання місцевих жителів у Львові, на якому спонукали присутніх до створення псевдооргану державної влади під назвою «орган місцевого самоврядування Львівської міської ради».

Правоохоронці встановили особи шістьох зловмисників, причетних до дестабілізації суспільно-політичної ситуації на Львівщині, - 48-річного мешканця Кам’янка-Бузького району, 38-річної мешканки Сколівського району, 60-річного жителя Львова, а також трьох мешканців Рівненської області віком 49, 56 та 57 років.

Дізнавачі Сколівського відділення поліції за процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.353 (Самовільне присвоєння владних повноважень, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Упродовж 18-20 грудня правоохоронці провели шість санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів справи у Львівській та Рівненській областях. Поліцейські вилучили мобільні телефони, флеш-носії і диски, протоколи зборів, газети та документи з даними про утворення незаконних органів  місцевого самоврядування та інші речові докази.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють усі обставини події.

Самопроголошена сільська рада з жовто-блакитним стягом на Львівщині може піти під суд (відео)

Власник "Галнафтогазу" збудує гірськолижний курорт на Львівщині - більший, ніж "Буковель"

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів