За порушення санкцій в ЄС суворо каратимуть

17:36 10 червня 2023 р.

Фото до новини

Запропоновані правила визначають, які дії держави-члени повинні вважати кримінальними злочинами

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Порушення санкцій Євросоюзу незабаром буде додано до списку єврозлочинів, за які передбачено суворе покарання. Країни-члени погодили спільну позицію для переговорів з Європейським парламентом щодо остаточної форми регламенту. 

Якщо ця директива буде ухвалена, порушення обмежень ЄС не окупиться. Нові правила полегшать розслідування, судове переслідування та застосування покарання за порушення санкцій у всьому Союзі. Запропоновані правила визначають, які дії держави-члени повинні вважати кримінальними злочинами. Це – допомога особам, які внесені до чорного списку ЄС, в обході заборони на в’їзд до ЄС, торгівля підсанкційними товарами та операції з країнами чи компаніями, щодо яких накладено обмеження.

Штрафи призначені для стримування, і їх сума буде визначена в ході переговорів. Необхідно узгодити терміни позовної давності, щоб забезпечити належне виконання. Урядам ЄС також доведеться ухвалити рішення щодо заморожування та конфіскації доходів, отриманих від порушення санкцій.

Додавання діяльності що ламає санкційні обмеження до списку злочинів ЄС має на меті гарантувати, що впровадження санкцій, таких як ті, що накладені на Росію, є ефективним і однаковим у всьому співтоваристві. Наразі є відмінності у країнах щодо визначення порушень і покарань.

ЄС ухвалив 10-й пакет санкцій проти Росії: що заборонили Москві й Тегерану

ЄС накладає санкції на експорт в Росію всіх технічних продуктів, знайдених на полі бою

Україна розпочала контрнаступ - Володимир Зеленський

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів