ЄС накладає санкції на експорт в Росію всіх технічних продуктів, знайдених на полі бою

19:02 15 лютого 2023 р.

Фото до новини

ЄС посилює тиск на Росію 10-м пакетом санкцій.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, пише Dailylviv.com.

"По-перше, ми пропонуємо подальші заборони на експорт на суму понад 11 мільярдів євро, щоб позбавити російську економіку критичних технологій і промислових товарів. Для максимального ефекту ми націлюємося на багато промислових товарів, які потрібні Росії і які вона не може отримати через треті країни. Товари життєво важливої ​​потреби, такі як електроніка, спеціалізовані транспортні засоби, деталі машин, запасні частини для вантажівок і реактивних двигунів. І ми орієнтуємося на товари для будівельного сектору, які можуть бути спрямовані на російську армію, такі як антени чи крани.

По-друге, ми й надалі обмежуватимемо експорт товарів подвійного призначення та передових технологій. Пропонуємо запровадити контроль за 47 новими електронними компонентами, які можуть використовуватись у російських збройних системах, включаючи дрони, ракети, гелікоптери. А також - конкретні рідкоземельні елементи та теплові камери. Таким чином, ми заборонили всі технічні продукти, знайдені на полі бою. І ми подбаємо про те, щоб вони не знайшли інших шляхів туди потрапити. Ось чому ми вперше в історії додаємо суб’єкти третіх країн під санкції щодо подвійного використання Росії. Іранська Революційна гвардія надає Росії безпілотники Shahed для нападу на цивільну інфраструктуру в Україні. Тому зараз ми додаємо сім іранських організацій до нашого режиму подвійного використання. Зараз їм заборонено продавати в Росію чутливі речі. І ми готові скласти список інших організацій Ірану та інших третіх країн, які надають чутливі технології Росії. Це має стати сильним стримувальним фактором для інших компаній і міжнародних трейдерів.

Моя третя думка стосується російської пропагандистської машини. Путін також веде війну в публічному просторі з армією пропагандистів і мереж дезінформації. Вони поширюють отруйну брехню, щоб поляризувати наші суспільства. Тому ми пропонуємо перерахувати путінських пропагандистів, а також додаткових військових і політичних командирів",- сказала президентка ЄК. 

За її словами, ЄС відстежуватиме олігархів, які намагаються сховатися чи продати свої активи, щоб уникнути санкцій.

"І разом з державами-членами ми створимо огляд усіх заморожених активів російського центрального банку, які зберігаються в ЄС. Нам потрібно знати, де вони розташовані та скільки вони коштують. Це надзвичайно важливо з огляду на можливе використання державних активів Росії для фінансування реконструкції України",- наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Як наголосила вона, спеціальний посланник Девід О'Салліван звертається до третіх країн, щоб забезпечити суворе виконання санкцій і запобігти їх обходу.

"А наступного тижня ми організуємо Форум координаторів санкцій, який збере наших міжнародних партнерів і держави-члени, щоб посилити зусилля. Разом ми все сильніше закручуємо гайки на Росію.

100 і 45 доларів за барель з 5 лютого для Росії, - пропозиція послів країн ЄС

США викреслили Росію зі списку країн з ринковою економікою

Сотні об’єктів російських уряду і олігархів в Україні продадуть з молотка, - Шмигаль

Заморожені російські активи - на відновлення України, - пропозиція Єврокомісії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів