Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну, - Кулеба

12:51 11 листопада 2022 р.

Фото до новини

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про роботу над тристороннім проектом України, Камбоджі та Японії задля допомоги у розмінуванні нашої країни.

Про це він розповів у ефірі національного телемарафону у п’ятницю, 11 листопада, під час прямої трансляції зі саміту АСЕАН в Камбоджі, пише Dailylviv.com.

«У розвиток телефонних переговорів Президента України Володимира Зеленського із Прем’єр-міністром Королівства Камбоджа Гун Сеном, камбоджійський лідер особисто прийняв мене цього тижня у Пномпені. На нашій зустрічі, йшлося, зокрема, про допомогу в розмінуванні. У нас вимальовується спільний тристоронній проєкт з розмінування українських територій із залученням Камбоджі та Японії. Ми проговорили конкретні параметри цього проєкту, хто і що буде робити, який графік», - розповів він.

Дмитро Кулеба додав, що обговорив цей проєкт детальніше на вчорашній зустрічі з Віцепрем'єр-міністром, Міністром закордонних справ Камобджі Праком Сакхонном.

“Камбоджа на наш запит ініціювала цей проєкт і готова допомагати Україні в розмінуванні, разом із Японією. У минулому Камбоджа довго потерпала від війни, і має неабиякий досвід у розмінуванні. Тобто є експертиза, є обладнання, будемо залучати їх до розв'язання наших проблем”, - підсумував Міністр.

Росія перетворила родючі чорноземи України в найбільш забруднені вибухівкою землі у світі

Після прильоту кожної ракети на Львівщині досліджують воду, атмосферне повітря, радіаційний фон

Забруднення повітря від російських бомбардувань: Міндовкілля розробило спецметодику

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів