Як отримати додатковий мандат: на Львівщині виявили фальсифікацію голосів

22:41 3 листопада 2020 р.

Фото до новини

У Добромильській міській ТВК підтверджуюються підозри у спробі фальсифікації протоколів ДВК з виборів депутатів Львівської обласної ради.

Про це повідомив спостерігач ГМ "ОПОРА" Тарас Радь, пише Dailylviv.

За його словами, Львівська обласна ТВК повернула на уточнення протокол Добромильської міської ТВК з виборів депутатів Львівської обласної ради через розбіжності у даних окремих виборчих дільниць між початковими та уточненим протоколом ДВК.

"Учора Добромильська міська ТВК провела перерахунок на одній виборчій дільниці №461318, яка знаходиться у межах м. Добромиль. Перерахунок виявив розбіжність даних, які зазначені в уточненому протоколі ДВК у голосах кількох політичних партій, тоді як дані у пакетах з бюлетеннями цих партій відповідають даним поточного протоколу з мокрою печаткою. Очевидно, протокол ДВК був кимось "уточнений" самовільно, в результаті чого близько 30 голосів різних партій були дописані одній політичній партії. Аналогічна підозра у розбіжностях в уточнених протоколах є по інших трьох виборчих дільницях: №461317, №461403 і №461327. Ймовірно, протоколи цих дільниць також могли бути самовільно переписані не на засіданні виборчої комісії",- зазначає Тарас Радь.

Спостерігач ОПОРИ додав, що стосовно дільниці №461318 поліція відкрила кримінальне провадження щодо підозри підроблення виборчої документації. А спроби сфальсифікувати протоколи виборчих дільниць можуть допомогти партії, якій дописували ці голоси, отримати на один мандат у Львівській обласній раді більше.

Голова Львівської обласної ТВК звернувся у поліцію щодо роботи Львівської міської територіальної виборчої комісії.

Вибори до Львівської обласної ради: оголошені партії-переможці.

За кого проголосував Львів: партії, які увійшли до ЛМР. Протокол ТВК.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів